Instagram intenționează să retragă funcția, care permite oamenilor să viziteze pagini web externe glisând în sus, începând cu 30 august, conform The Verge. În loc de „swipe up” oamenii vor putea folosi autocolante cu linkuri. Astfel, utilizatorii de Instagram vor trebui să atingă stickerul și vor putea accesa conținutul web dorit.

Motivul pentru care Instagram elimină această funcție este pentru că dorește să le ofere utilizatorilor mai multă libertate în crearea de conținut, având în vedere că stickerele se pot formata după bunul plac, astfel va oferi mai mult „control creativ”.

Actualizarea are la bază un test pe care compania l-a inițiat vara aceasta. În iunie 2021, Instagram începuse să testeze funcția de stickere cu link pentru mai mulți utilizatori, nu doar pentru cei care aveau deja opțiunea de „swipe-up”, adică utilizatorii de Instagram care aveau cel puțin 10 000 de urmăritori.

Diferența esențială dintre cele două caracteristici, în afară de cea vizuală, este că spectatorii pot răspunde la poveștile care au un sticker de legătură, ceea ce nu puteau face înainte.

Deocamdată Instagram va oferi această opțiune doar utilizatorilor care au deja această posibilitate, celor cu cel puțin 10 000 de urmăritori.

 

Distribuie articolul: