Instagram ia măsuri dure și va șterge toți urmăritorii și toate like-urile și comentariile false, de pe conturile cu followeri cumpărați. Rețeaua socială promite că toată inactivitatea fake va dispărea. Aceștia vor lua măsuri împotriva conturilor care folosesc aplicații externe pentru a-și crește numărul de urmăritori, like-uri și comentarii.

Prin ajutorul unei platforme creată special cu acest scop, Instagram va detecta și identifica acele conturi care apelează la alte metode pentru a câștiga notorietate. Aceste conturi încalcă în mod conștient Termenii și Condițiile de funcționare ale Instagramului.

Conturile care vor fi descoperite, vor primi un mesaj din partea Instagramului prin care sunt anunțate că tot traficul fals de pe cont va fi șters. Aceștia vor fi nevoiți să își schimbe parolă și dacă vor continuă să folosească trucuri pentru a crește numărul de urmăritori și like-uri vor observă că experiență lor în cadrul rețelei sociale va fi afectat.

Nu este prima data când Instagram ia măsuri împotrivă conturilor false. În trecut, a șters un număr foarte mare de conturi false, dar nu a acționat împotrivă like-urilor cumpărate. Însă acum, promite să fie mult mai atent și implicat în acest demers.

VEZI și: Diana Voevutski, despre influenceri: „Scoți 1000-2000 euro din buzunar, te bagi în concursuri și cumperi o duzină de mii de urmăritori”