Curând începe perioada balurilor de absolvire și multe semne de întrebare legate de acest eveniment. Vrem să le ajutăm pe tinerele absolvente să se pregătească temeinic pentru un astfel de eveniment important, așa că am apelat la un profesionist, cu o experiență de peste zece ani în acest domeniu. Hairstylistul Sergiu Băcioi a dezvăluit, într-un interviu pentru EA.md ce se poartă în materie de păr, ce coafuri sunt la mare căutare și vine cu unele recomandări, care sperăm noi că o să le fie de ajutor tuturor absolventelor.

– Sergiu, pentru început, povestește-ne cum te-ai îndreptat către profesia de hair-stylist? La ce vârstă ai început să coafezi?

Din copilărie sunt legat de artă! Îmi plăcea mult să pictezi și chiar îmi reușea foarte bine. În profesia de hair-stylist am ajuns nu din întâmplare, am ales-o conștient și mi-am dorit-o, deoarece deja tundeam prietenii, neavând studii în domeniu. Alegerea profesiei a fost o dorință de a face ceea ce-mi place în fiecare zi, să nu fiu nevoit să mă trezesc în fiecare dimineață cu neplăcerea că trebuie să merg iarăși la serviciu.

– Care sunt tendințele hairstyling care domină în 2019?

Tendințele sunt pe toate gusturile, începând cu gama largă de culori reci, calde, pastelate, blond-cenușiu, roșcat-auriu, caștaniu cu șuvițe arse arămiu, negru-cărbune… tehnici sofisticate de colorare, șuvițe mai blonde pe lângă față sau prin tot părul. La capitolul tunsori, ne bucurăm atât de tunsori scurte, cât și de păr mai lung, accentuate prin texturare și culoare.

– Ce coafuri nu se poartă categoric acum?

Categoric nu aș spune, însă coafurile prea curat strânse și cu mult styling pe ele, mai puțin sunt actuale.

– Ce coafuri le puteți recomanda domnișoarelor pentru balul de absolvire din acest an?

Le recomand să mențină frumusețea părului lor natural, accentuat de un tratament hrănitor, hidratant, care oferă părului mai multă luminozitate și luci. În dependență de ținută deja se alege dacă se lasă părul pe spate ușor ondulat sau văluros, ori se strânge într-un mod foarte lejer. Este binevenită și coada de cal prinsă mai sus și puțin ondulată.

– De ce ar trebui să țină cont acestea atunci când aleg o coafură sau tunsoare?

Trebuie să țină cont de tipul de păr, desimea lui, forma feții, înălțimea, tipul de activitate și ținuta vestimentară!

– Ce putem face înainte de bal dacă avem părul degradat și vârfurile despicate?

O împrospătare a vârfurilor, chiar și o altă formă, de ce nu? Un tratament mai profund sau o tonare cu o vopsea fără amoniac, pentru a împrospăta culoare naturală, pentru a o accentua și pentru un luci mai frumos.

– Dar ce facem cu tinerele care au părul creț de la mama-natură? Tot bucle? Dar cu cele care au părul foarte rar?

Creții de la mama natură sunt tot mai apreciați de posesoarele lor. Și, dacă este tuns bine, îngrijit corespunzător, atunci așa păr este deja frumos. Dar din când în când se poate și de mai îndreptat, pentru a se simți un pic diferit. Pentru părul foarte rar, tunsori mai scurte și produse care să îngroașe un pic firul de păr și să ofere mai mult volum.

– Cum au evoluat tehnologiile în coafură și ce crezi că urmează în continuare, ce o să se mai poarte, ce trenduri apar?

Industria beauty evoluează cu pas larg. Produsele noi pentru păr oferă noi posibilități de lucru. Acestea ne permit să creăm ceva nou, ceva diferit, atât în culoare, cât și în coafură. E dificil de prognozat ce ne aduce următorii ani, prefer să fie o surpriză plăcută pentru toți.

Sursa foto: Arhivă personală