În pofida tuturor provocărilor cu care ne-am confruntat anul trecut din cauza pandemiei COVID-19, există multiple exemple de oameni ambițioși cu viziuni progresiste, care au reușit, indiferent de circumstanțe sau contexte politice, să continue dezvoltarea proiectelor în domeniile în care își desfășoară activitatea. Viitorul unei societăți depinde de oamenii perseverenți care își doresc și care acționează, și cel mai important, care își asumă responsabilități și riscuri.

Adevărații campioni ai schimbării

Începând cu data de 15 martie, 2021 Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare (LID Moldova) dă start campaniei de înregistrare în concursul Champions of Change ediția III.Proiectul Champions of Change își propune să identifice acei oameni cu inițiative, să promoveze poveștile lor de succes și să stimuleze mai multe inițiative publice: de la tineri antreprenori și mici comunități adunate în jurul obiectivului comun de îmbunătățire a spațiului lor de trai, la organizații ale societății civile care luptă pentru transparență și corectitudine și comunități academice care lucrează asupra unor idealuri de anvergură, atât acasă, cât și în întreaga lume.

În prima etapă de jurizare se vor desemna 15 câștigători dintre toți cei înscriși în concurs conform următoarelor criterii:

  • Inițiativele sau proiectele candidatului au impact și continuitate în societate;
  • Creează, promovează standarde și așteptări ridicate în domeniul lor de activitate;
  • Integritatea și reputația personală și profesională este ireproșabilă;
  • Este deschis să coopereze și să susțină inițiativele similare sau conexe, inclusiv prin
  • schimb de experiență și mentorat;
  • Persoana este dedicată apărării și promovării drepturilor și libertăților fundamentale ale
  • omului, precum și valorilor democratice.

Încurajăm doritorii să se înregistreze pentru a câștiga cele trei premii în valoare de 1000 de Euro fiecare. Concursul se desfășoară online în perioada 15 Martie 2021 – 30 Aprilie 2021. Detaliile vor fi disponibile pe website-ul și pe pagina de Facebook a LID Moldova.

Concursul „Champions of Change” este o competiție deschisă tuturor cetățenilor Republicii Moldova care au atins rezultate remarcabile în activități comunitare și/sau de interes public sau au stabilit noi standarde în diverse domenii de activitate pe parcursul anului 2020.

În concurs poate participa orice persoană cu cetățenia Republicii Moldova, majoră, care se înregistrează prin completarea și transmiterea formularului de participare. De asemenea, puteți nominaliza o altă persoană prin completarea formularului, cu mențiunea clară că este o nominalizare în favoarea unei terțe persoane.

Toți campionii desemnați de juriu vor primi statueta din bronz „Champion of Change” cu numele său inscripționat pe ea, iar cele mai bune inițiative vor fi premiate (sub formă de grant sau cofinanțare în valoare de 1000 de euro) din partea partenerului Friedrich Naumann Foundation for Freedom pentru o inițiativă sau proiect nou.

Formularul de înregistrare