A renunțat la un job de manager, iar acum este una dintre cele mai populare bloggerițe fashion din Moldova, iar calea spre succes nu a fost deloc ușoară. Cum a reușit Inna Arutiunova să devină într-un singur an atât de populară pe Instagram, află într-un interviu realizat de EA.md.

Inna Arutiunova este o tânără de 30 de ani născută la Cahul, unde a locuit până la 19 ani, ca mai apoi să-și facă studiile la ASEM din Chișinău, absolvind facultatea de Merceologie și Comerț. După ani de activitate în calitate de manager, tânăra a renunțat la tot pentru a-și trăi marea pasiune.

De la vânzătoare, la fashion influencer

„Primul meu job a fost în calitate de vânzătoare, în secția de articole pentru copii, ca mai apoi să aplic la un job din domeniul telecomunicațiilor unde am activat timp de șapte ani. De mai bine de un an m-am concediat de acolo pentru a-mi dedica tot timpul liber blogului, modei, am obținut diploma de Stilist-Image Maker și în prezent mă ocup cu ceea ce îmi aduce satisfacție maximă!”

Atunci când pasiunea „s-a născut” în copilărie

„Dragostea mea pentru modă a apărut încă în copilărie: îmi plăcea să îmbrac hainele mamei, urcam pe tocurile ei și pozam în fața aparatului foto cu peliculă.

La 16 ani am înțeles că este mai simplu să-mi cos hainele, decât să le cumpăr. În acea perioadă nu era posibilitatea de a cheltui mulți bani pentru haine, așa că am găsit o cusătoreasă minunată, la care mi-am cusut toate hainele timp de cinci ani: paltoane, blazere, rochii și cămăși. Eu desenam, inventam modelele, iar dânsa le dădea viață! Unele lucruri le păstrez și acum, ca amintire.”, a dezvăluit Inna.

Așa a început bloggul

„Totul a început după ce am început să lucrez. Am dat din greșeală de blogul Doinei Ciobanu, îmi amintesc că pe atunci avea 16 ani și abia își începea cariera. Din prima clipă am văzut ceva la ea și am început să o urmăresc. Ea m-a inspirat să-mi creez blogul. Așa că singură mi-am creat site-ul, pe atunci încă pe blogspot – THE CURLY RAINBOW. L-am numit astfel pentru că părul meu de la natură este creț, iar curcubeul se atribuie culorilor țesăturilor și a hainelor. Așa că, oficial, blogul meu are șapte ani, dar pe atunci aveam un job așa că pentru mine era doar un hobby: nu-i dedicam mult timp, scriam puțin, pozele nu erau de fiecare dată calitative, iar dacă îmi analizez stilul, atunci acesta se schimba în fiecare an.

Mereu am știut că nu poți face mai multe lucruri odată și bine. Iată de ce am decis să-mi ofer șansa și să încerc ceea, ce îmi place cu adevărat! Deși eram un manager bun în telecomunicații, înțelegeam că acest job nu era ocupația vieții mele.”, povestește tânăra.

„Când m-am concediat am avut timp să reflectez, să înțeleg ce îmi doresc, așa că am decis să obțin o diplomă de stilist. Și am reușit! Încă nu terminasem studiile că deja începusem să lucrez, dar în Barcelona, deoarece ultimii 2 ani și jumătate locuiesc acolo, dar asta este altă poveste.

În prezent muncesc activ și îmi dezvolt pagina de Instagram. Nu este ușor să-ți promovezi un cont, se cere multă muncă, investiții dar cel mai important este conținutul. Oamenii îți vor da follow doar dacă pagina ta este utilă și dacă le oferi un content interesant!”, își încheie povestirea bloggerița.

Sursa foto: Arhiva personală

Vezi și: O bloggeriță de la noi te învață cum să porți un pantalon de tip culottes, în 5 ținute diferite de toamnă (Video)