„Inimi rurale” – astfel și-a intitulat fotograful Sergiu Cotruță un nou album, inspirat de o inimă postată de regretatul regizor Viorel Mardare. Potrivit autorului fotografiilor, acesta este un album „de suflet, emoționant și inspirat”, în memoria cunoscutului regizor, decedat după ce a pierdut lupta cu cancerul.

Ondulațiile în formă de „S” și semnele în formă de inimă sunt prezente pe o bună parte dintre porți și garduri din metal sau lemn, pe alocuri ruginii, cu vopseaua veche sau nouă, instalate de gospodari zeci de ani în urmă și păstrate până în prezent ca un adevărat straj al gospodăriei moldovenești. Fotograful Sergiu Cotruță a „cules” mai multe „inimi rurale” și l-ea inclus într-un album pe care l-a dedicat regretatului regizor, Viorel Mardare.

Sergiu Cotruta, fotograf SerKo

„Trebuie să recunosc că m-a inspirat inima postată de regretatul Viorel Mardare. De atunci, în urma tristei vești a bolii sale, am început a vedea altfel aceste inimi de pe porțile oamenilor. Uneori fotografiam pe furiș, alteori de fața locatarilor, dar mereu cu un singur scop: de a aduna cât mai multe inimi, toate dedicate vouă și în memoria regizorului Viorel Mardare”, a scris fotograful într-o postare pe Facebook.

Regizorul Viorel Mardare a urmat luni de tratament împotriva unei forme rare de cancer. Doar în câteva zile, mii de oameni – prieteni, apropiați și admiratori ai creației sale – s-au mobilizat și au reușit să strângă suma de bani de care avea nevoie. Pe 9 martie 2019, regizorul a trecut în neființă, având vârsta de 37 de ani.

Fotografii: SerKo Photo