Femeile cu părul blond fascinează încă din antichitate. Studiile arată că doar 2% din populaţie are păr blond, asta pentru că podoaba capilară îşi închide nuanţa odată cu trecerea timpului.

Este cunoscut faptul că nuanţele deshise de păr întineresc, îţi luminează faţa şi îţi dau o strălucirea aparte. Am discutat cu hairstylistul Oleg Popan care sunt pașii de îngrijire și ce greșeli să evităm dacă ne dorim o podoabă capilară sănătoasă și cu un aspect strălucitor.

„Decolorarea este un proces chimic /alcalin, în urma căruia părul rămâne poros, expus și inevitabil degradat. După ce ați ajuns la nuanța de blond este mai bine să fiți atente mai ales cum va coafați și îngrijiți podoaba capilară. Există tratamente potrivite pe care specialiștii vi le pot face in salon și care au o continuitatea și acasă”, a spus Oleg Popan.

„Regulile de bază pentru îngrijirea parului blond sunt:

-Folosirea produselor profesionale în condiții casnice, neapărat după recomandarea hairstylistului. Fiecare femeie are un păr diferit, iar rutina de îngrijire diferă de la persoană la persoană.

-Tratamente hidratante, revitalizante sau poate trebuie să îți speli părul într-un anumit mod? Primul pas care trebuie făcut este consultarea unui specialist acesta va face o analiza atentă a firului de păr și va întocmi un plan de îngrijire .

-Să nu se folosească placa de întins (în exces) pe un păr proaspăt decolorat, sau chiar și dacă o folosiți, aplicați spray cu protecție termică”, menționează hairstylistul.

Pentru ca părul decolorat să mențină un aspect sănătos și rezistența culorii, este necesară îngrijirea corectă la domiciliu.

„Secretul culorii perfecte este îngrijirea corectă a părului. Obligatoriu ar fi folosirea șamponului pentru păr vopsit sau șampon nuanțator (pentru blond rece). Mască hidratantă datorită complexului de ceramice și polimeri oferă strălucire podoabei capilare”, a mai spus Oleg Popan.

Părul blond este foarte fin, mai predispus la deteriorare și necesită o îngrijire specifică. Alegerea corectă a produselor de îngrijire este o etapă foarte importantă pentru a menține aspectul sănătos și strălucitor.

„Cea mai mare greșeală a unor femei este lipsa “răbdării ” în practica mea , cea mai gravă greșeala comisă a fost ” vopsitul în condiții casnice ” care a adus la consecințe grave. A fost nevoie de mult timp pentru restabilirea firului de păr în așa fel, ca să putem corecta și nuanța. Totuși vopsirea în blond necesită și unele cunoștințe, nu repetați trucurile de pe YouTube , cum am mai spus fiecare femeie are un păr diferit și cere a fi și vopsit în mod diferit de la caz la caz”, adaugă hairstylistul.

„Un secret care ar lucra 100% este folosirea balsamului Leave-in , acest produs ajută să îi redai părului sănătate, mai ales dacă este deteriorat și vrei să crească. Balsamul leave-in creează un strat protector care previne degradarea și ruperea firului. De ce am devenit frizer? Am vrut să fac femeile mai frumoase și încrezute în sine Ador părul. Mai ales cel sănătos! ”, a mai spus Oleg Popan.

Distribuie articolul: