Oricât de mult ne-am dori să păstrăm tinerețea, fermitatea și strălucirea naturală a pielii, trecerea timpului are efecte nemiloase asupra frumuseții noastre. Mai mult, ritmul accelerat al vieții moderne și multitudinea de factori nocivi din mediul înconjurător declanșează procesul de îmbătrânire prematură a tegumentelor (în special în zonele expuse la soare – fața, gâtul, decolteul și mâinile).

Totuși, o rutină corectă de îngrijire combate efectele negative ale acelor factori, pe care suntem în stare să-i influențăm. Să analizăm, înainte de toate, ce anume cauzează îmbătrânirea prematură a pielii. Razele ultraviolete, praful și compușii toxici din aer, chiar și unele particule din produsele de machiaj deteriorează celulele, care au un termen limitat de viață. Principala cauză a afectării tegumentelor este acțiunea radicalilor liberi asupra tegumentelor. Acești mici compuși sunt foarte dăunători, perturbă funcționarea și proliferarea celulelor sănătoase, micșorând dramatic capacitatea de regenerare și producția de colagen. 

Puterea antioxidanților

Pielea nu se reînnoiește eficient și își pierde prematur elasticitatea, deoarece e facilitat procesul de îmbătrânire celulară. Astfel, apar riduri premature, precum și primele semne de hiperpigmentare. Evident că este permanentă nevoie de antioxidanți eficienți. Nu știi, însă, pe care să-i incluzi în rutina zilnică de îngrijire, pentru efecte vizibile? 

Sunt cunoscute pe larg efectele antioxidante ale vitaminei C sau E. Dar ce ai zice de un compus nou, de 20 de ori mai puternic decât vitamina C și de 50 de ori mai puternic decât vitamina E? Complexul antioxidant Viephenol™, obținut din struguri moldovenești, este o descoperire inovatoare brevetată de Viorica, ce intră în componența unei game speciale de îngrijire pentru piele și păr. Da, podoaba capilară merită și ea un pic de ajutor în lupta cu razele ultraviolete, schimbările de temperatură, procedurile de styling și poluarea din mediu, la general.

Beneficiile – confirmate științific

Complexul a fost creat în colaborare cu emeritul savant Ion Prida, doctor în științe tehnice și autorul a peste 100 de brevete în domeniul enologiei, iar ceea ce este cu adevărat demn de atenție în lista beneficiilor complexului pentru piele este fenomenală sa activitate antioxidantă, net superioară altor antioxidanți cunoscuți. 

Evident, cel mai bine pot descrie beneficiile acestui complex chiar dermatologii companiei „Viorica Cosmetic”: „Viephenol™ are numeroase beneficii confirmate științific. Grație conținutului ridicat de polifenoli, Viephenol™ este eficient în lupta cu îmbătrânirea prematură și deteriorarea celulară. Proantocianidina are rolul de a neutraliza efectul nociv al radicalilor liberi, acțiunea sa antioxidantă fiind de 50 ori mai puternică decât cea a vitaminei C și de 20 ori mai puternică decât cea a vitaminei E.” 

Complexul antioxidant unic îl găsești în gama Viorica Vie, disponibilă în orice magazin specializat Viorica sau la comanda online.

www.viorica.md

P