Oleg Lomov are 27 de ani, timp în care a reușit să înghesuie multe vise. Pe unele le-a pus în practică, pe altele le trăiește în gând, iar cele care i se par prea îndepărtate le transformă în planuri. Și dacă în timpul liber face voluntariat și călătorește, sfârșiturile de săptămână sunt pentru a descoperi oameni interesanți și locuri noi.

De luni până vineri, însă, face calcule, verifică, analizează și ține evidența energiei termice și electrice consumate de locuitorii municipiului Bălți. Oleg Lomov este inginer la S.A. „CET-Nord”.

Despre meseria sa vorbește cu entuziasm și își califică jobul drept un loc în care se poate afirma și poate veni cu idei pentru a aduce îmbunătățiri insituției și locuitorilor, deopotrivă.

Deși avea un loc de muncă la Chișinău, a decis să revină la Bălți în compania unde poate implementa tot ce a învățat la universitate.

„Până în clasa a noua voiam la medicină, după liceu la economie, facultate pentru care am şi depus actele iniţial, însă am reușit să fiu admis doar la contract. În turul II am depus dosarul la UTM, la Energetică, unde am fost admis la buget. Din primele zile de facultate mi-a plăcut şi am decis să rămân aici, în acest domeniu”, spune Lomov pentru AGORA.md.

În copilărie Oleg visa să facă înconjurul lumii.

În timp, a reușit să-și transforme visul într-un soi de activitate care îi permite să îmbine utilul cu plăcutul: „În week-end activez în calitate de ghid turistic și mă mândresc cu reușitele de până acum. În calitate de voluntar, în cadrul unui proiect, am reuşit împreună cu echipa să ajutăm peste 100 000 de mii de moldoveni să vadă România. Iar în cadrul „CET-Nord” am reuşit să implementez un proiect de modernizare a iluminatului stradal, făcând auditul energetic al iluminatului, iar acum se împlementează deja un nou proiect de modernizare a iluminatului în secţia de producere”.

Pentru viitor, Oleg Lomov își dorește să rămână acasă și să-și clădească meseria cu pasiune.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: