Sărbătorile de iarnă sunt despre miros de portocale, scorțișoară și ciocolată. Acum, aceste gusturi, combinate armonios, pot fi savurate în înghețată de la celebrul brand Sandra. Sezonul Magic Christmas aduce o nouă ediție cu acest generic, în care găsim 3 arome: măr și scorțișoară, portocală și ciocolată, mentă și ciocolată. Vedeți mai jos câteva rețete pe care le putem servi asortate cu bile de înghețată.

Tartă cu mere

Te presează timpul? Trebuie să faci o tartă – ușor de preparat și adorată de  fiecare copil. Cine nu preferă merele?

Ingrediente:

250 gr. – foitaj fără drojdie

6 mere mari

1 linguriță – scorțișoară

100 gr. – zahăr

75 gr. – unt

Pentru sos:

400 gr. – mere

50 gr. – unt

50 gr. – zahăr

Mod de preparare:

  1. Sosul: curățați și tăiați merele în cubulețe mici. Puneți-le într-o cratiță împreună cu zahărul, untul și fierbeți totul la foc mic 30 de minute. Mărunțiți compoziția în blender.
  2. Curățați merele de coajă, tăiați-le felii. Topiți în tigaie zahărul. Adăugați untul și scorțișoara.
  3. Întindeți aluatul. Într-o tavă aranjați feliile de mere în formă de evantai. Turnați deasupra sosul. Acoperiți atent cu aluat și puneți în cuptor la 200°C pentru 25-30 minute.
  4. Scoateți tarta din cuptor, puneți deasupra ei o farfurie și rapid întoarceți-o pe farfurie.

Sandwich cu înghețată

Inedit și foarte ușor de preparat, acest desert va fi adoratul copiilor! Apropo, imaginația poate să vă zboare și puteți tăia desertul final în orice forme doriți sau preferă cei mici.

Ingrediente:

100 gr. – unt moale

100 gr. – zahăr

30 gr. – cacao

60 gr. – făină

1 linguriță – bicarbonat de sodiu

¼ linguriță – sare

1 linguriță – esență de vanilie

1 ou

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă de copt cu dimensiunile 20 x 20 cm cu hârtie de copt.
  2. Amestecați untul moale cu zahărul până obțineți consistența unei creme. Adăugați oul și esența de vanilie. Amestecați până la încorporare integrală.
  3. Introduceți toate ingredientele uscate în crema obținută și continuați să amestecați până la omogenizare.
  4. Turnați amestecul în tavă și coaceți-l timp de 13-14 minute până când marginile se înnegresc puțin.
  5. Scoateți înghețata din congelator și lăsați-o să se încălzească puțin.
  6. Pentru a forma sandwich-urile, tăiați blatul în dreptunghiuri. Luați înghețata și formați sandwich-urile.
  7. Puneți sandwich-ul în congelator pe 2-4 ore, până când înghețata se întărește, după care scoteți-l și tăiați-l în forme dreptunghiulare.

Lava cake

Este considerat un desert „romantic” datorită consistenței sale, dar și pentru gustul foarte fin. Combinația perfectă pentru servirea lui sunt fructele proaspete și înghețata.

Ingrediente: 2  ouă

2 gălbenușuri de ou

1 linguriță extract de vanilie

1 ½ cană de lapte condensat fiert

35 g făină

înghețată pentru servit

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 220°C. Ungeți cu unt 4 forme micuțe de copt cu diametrul de 8 cm.
  2. Într-un bol puneți ouăle, gălbenușurile de ou și extractul de vanilie. Amestecați cu mixerul timp de 4-5 minute, până la obținerea unui amestec gros și pal.
  3. Adăugați laptele condensat și amestecați încet până la încorporare integrală. Turnați făina și continuați să amestecați foarte ușor.
  4. Turnați amestecul în cele 4 forme și puneți-le în cuptor timp de 10-12 minute sau până când acestea se rumenesc prin părți, iar mijlocul este moale.
  5. Lăsați-le să se răcească în forme timp de 1-2 minute. Luați un cuțit și treceți cu el ușor pe marginea formei pentru a dezlipi checul de formă.
  6. Serviți checul cald și decorați-l cu o bilă de înghețată Sandra Magic măr și scorțișoară.

Brownie de ciocolată și portocală

Desertul brownie, sau cum i se mai spune: negresa cu ciocolată, este un deliciu pentru cei care adoră gustul ciocolatei, puternic și memorabil. Combinația cu portocală poate fi replicată și la înghețata cu care îl vom servi.

Ingrediente:

Brownie:      1 cană de făină

½ cană de unt topit

½ linguriță de sare

4 ouă

1linguriță esență de vanilie

¼ cană de cacao pudră

Umplutură:  ½ cană de unt topit

3 căni de zahăr pudră

1 ½ lingură de apă

½ linguriță esență de portocală

Sos:                340 g de ciocolată

9 linguri de unt

½ linguriță esență de portocală

Înghețată pentru servit

Mod de preparare:

  1. Brownie: combinați toate ingredientele într-un bol și amestecați-le cu mixerul la viteză medie timp de 3 minute. Turnați amestecul obținut într-o tavă pre-unsă cu unt. Puneți tava în cuptor la temperatura de 180°C și coaceți aproximativ 25 de minute. Lăsați să se răcească complet.
  2. Umplutura: amestecați bine untul cu o cană de zahăr pudră. Adăugați extractul de portocală și puțină sare. Amestecați. Introduceți treptat restul zahărului, apa și continuați să amestecați până la omogenizare. Dacă este necesar mai adăugați puțină apă. Trebuie să obțineți o cremă densă. Ungeți blatul de brownie cu aceasta cremă.
  3. Sosul: topiți pe baie marină ciocolata și untul. Adăugați extractul de portocală și amestecați in continuu. Lăsați să se răcească timp de 30 de minute, până când aceasta este de-abia caldă. Turnați sosul uniform peste crema de pe blat.
  4. Puneți în frigider pe minim 20 de minute. Înainte de a servi, porționați desertul. Serviți-l cu înghețată. Cel mai bine   să-l serviți cu înghețata Sandra Magic portocală și ciocolată.

În acest sezon Sandra a decis să își bucure consumatorii cu o înghețată nouă – Sandra Magic Christmas. Savurați cele trei combinații de gusturi asociate cu cele mai aromate rețete de Crăciun. Să aveți sărbători minunate!!!

P