Protejează-ți sufletul. Nimeni nu poate avea grijă de ține mai bine decât ai tu. Descoperă în acest articol care sunt cele mai obișnuite semne ale oamenilor toxici și învață să fii atent/ă la ele pentru a îți da seama cu cine ai de-a face:

Oamenii toxici au tendința de a fi lipsiți de empatie

… deși știu să o falsifice destul de bine. Lumea se învârte în jurul lor, nu în jurul altora. Unei persoane toxice îi este practic imposibil să se pună în locul altcuiva. Poate că uneori spune lucrurile corecte, însă cuvintele sale nu vin niciodată din inima.

De cele mai multe ori nu îi pasă de tine… și nici măcar în momentele dificile nu reușește să îți fie alături.

Oamenii toxici vor să fie întotdeauna în centrul atenției, iar nevoile celorlalți sunt lipsite de importanță.

Timpul și nevoile unei persoane toxice au prioritate față de timpul și nevoile tale. Relațiile sănătoase se referă la compromis și considerație reciprocă; atunci când raportul oferire-primire este dezechilibrat, acesta este adesea un semn că relația nu va fi una egală.

În cazul în care confrunți o persoană toxică cu privire la această dinamică unilaterală, ea va respinge complet ceea ce spui, va ignora sau va întoarce conversația în favoarea să, începând să joace rolul de victima.

Oamenii toxici mint… foarte mult

Vor face tot ce le stă în putință pentru că lucrurile să iasă așa cum își doresc ei. Nu le va fi teamă să mintă atunci când vor simți nevoia. De fapt, rectific… oamenii toxici sunt cei mai buni mincinoși din lume. Ei trăiesc pentru minciună.

Oamenii toxici critică orice

Un alt lucru la care trebuie să fii atent/ă: criticile subtile sau, din contra, evidente.

Dacă persoană cu care ești îți comentează fiecare lucru mărunt (postura la masă, felul în care vorbești cu prietenii, modul în care gătești, stilul vestimentar) – înseamnă că încearcă să te controleze, să pună stăpânire asupra ta și să preia controlul deplin al relației.

Sursa: kudika.ro

Distribuie articolul: