Când vine vorba de muncă, perseverență și talent, Liudmila Zaim știe să fac tot posibilul să ajungă acolo unde își dorește cel mai mult. Să ajungă o femeie împlinită pe plan personal și profesional. Aflați, din interviu, povestea tinerei care, la doar 32 de ani, și-a deschis propriul salon de terapie manuală și cosmetologie estetică, în orașul Cantemir, despre calea ei spre succes, bătătorită de greutăți, dar muncită cu dedicație.

„Visul de a deveni o persoană specializată  în terapie manuală și cosmetologie estetică s-a datorat primei mele iubiri, din adolescență. Atunci a fost un motiv, un imbold, un impas, atunci când noi din cauza că aveam statuturi diferite în familie, a trebuit să renunțăm la dragostea noastră. Atunci, mă vedeam în halat alb și pe parcurs  viața mi-a „împins” diverse situații pe care trebuia eu să le aleg, și mi- am ales terapia manuală, și apoi cosmetologia. Acum, sunt cu visul realizat. Poate că, pe această cale, ar trebui să-i fiu recunoscătoare lui și îi mulțumesc că m-a înzestrat cu calități deosebite și am ajuns aici”.

 În cariera sa, de terapeut maseur, sunt  momente pe care le consideră un succes, un exemplu pe care îl dă celor cu care lucrează.

„Succesul este, de fapt, prin implicare și mult efort. Cuvântul succes, îl asociez cu excalatorul. Cel mai bizar este că nu merge așa cum noi ne dorim. Excalatorul merge în jos sau în sus și, de fapt, noi trăim opusul. Un om de succes întâlnește deseori multe piedici, critici, însă, puterea e cea care ne determină să realizăm ceea la ce visăm demult”.

Când alegem masajul?

Alegem masajul ca formă de terapie, ceea ce ne relaxează în momentul în care avem depresie, anxietate, diverse boli. Liudmila Zaim ne-a explicat care este beneficiul acestor terapii folositoare pentru organismul și mintea noastră.

„În primul rând, este starea psihologică. Atunci când vorbim despre depresie, anxietate, boli, diverse stări emoționale, masajul este terapia eficientă de a ieși din această stare. Este o calmare a minții”.

Am rugat-o pe Liudmila să ne dea câteva sfaturi  pe care le oferă pacienților săi

„Noi, oamenii, în general, doar atunci când ne doare ceva, apelăm la medic. Este o atitudine greșită. Putem să prevenim totul: hernia de disc, bolile grave, stările negative.  Cred că foarte multe depind de noi, de ceea ce ne dorim să reușim în viață. Atunci când ne vom prețui pe noi înșine mai mult, vom fi mai fericiți”.

Un bun feedback pe care îl primești  de la un client, te face mai putermic

Cum reacționează specialista la emoțiile și gândurile oamenilor, ne-a spus chiar ea:

„Oamenii sunt minunați, pentru felul lor de a fi. Sufletul este plin de bunătate și generozitate. Cred foarte mult că în viață, omenia este cea care contează cel mai mult. Când vine cineva la masaj, primesc și complimente frumoase, precum „aveți mâini de aur”, pentru că, deseori, persoanele în etate îmi spun că mâinile mele emană o căldură deosebită, care tratează nu doar mintea și corpul, dar și sufletul unui om”.

Timpul liber este necesar pentru fiecare dintre noi. Trebuie să simțim liniște interioară și pace în inimi, și să facem ce ne aduce plăcere și dragoste. Astfel, femeia ne-a dezvăluit cu ce se ocupă și ce  îi mai place să facă în timpul liber. Aceasta a fondat AO „Prețuiește viața”, pentru a aduce liniștea persoanelor în etate și zâmbete pe chipurile copiilor.

„În timpul liber, mă ocup cu ceea ce visam de mic copil, și anume, cu muncă de voluntariat în diverse localități din Raionul Cantemir. Am început această activitate, pe data de 24 februarie, de Dragobete. Eu, fiind îndragostită de arta frumosului, de aici și ziua respectivă. Lansarea acestui proiect a avut loc pe 8 martie 2020. Atunci, am mers în 11 localități din Raionul Cantemir și am oferit flori tuturor doamnelor. Au fost lacrimi și emoții de bucurie. Acest proiect este o contribuție și inițiativă proprie”.

Profesia unui om se bazează pe detovatament și dăruire totală

Sursele Liudmilei de informație și inspirație atunci când vine vorba de pregătirea ei profesională, constă în urmarea drumului presărat cu emoții constructive. Liudmila Zaim ne-a povestit de unde ia inspirație zilnică.

„Mama este primul om căruia îi mulțumesc că m-a ținut mereu de mână și m-a urmat în cunoașterea visurilor mele. Ea este inspirația mea, bunătatea și lumina mea. Ceea ce ține de profesia mea, am câștigat multe proiecte ce mi-au adus un bun augur în dezvoltarea mea ca om. Ultimul proiect în care m-am implicat a fost, în aprilie 2021. Este legat de antreprenoriatul social, bazat pe întreprinderea individuală, proiect inițiat de Fundația „Alături de voi, România”, fiind finanțat de către Comisia Europeană. Am mers trei zile la Vadul lui Vodă, unde am făcut formări, seminare, în care am învățat ceva util pentru mine. Următorul meu pas este să plec la cursuri, care vor fi organizate în Ucraina. În luna octombrie, urmează o deplasare în Germania, pe două săptămâini, pentru un schimb de experiență”.

Fiecare dintre noi, avem o deviză după care ne ghidăm în viață

Despre aceasta, ne-a spus cu entuziasm, Liudmila Zaim.

„Deviza după care mă ghidez în viață este boomerang-ul vieții. Eu sunt de părerea că orice în viață, este o răsplată. O răsplată pe care tu ai făcut-o  și care ție ți se răsplătește. Noi, oamenii, uităm de noi. Îndemn pe fiecare să se prețuiască, să lase sufletul să se simtă eliberat, și cel mai important, să nu uite să-și iubească inima”

Autor invitat: Marina Hajder

Foto: Arhiva personală