Timp de câteva zile, zona nepopulată din Chernobyl, în urma catastrofei nucleare, este copleșită de flăcări. Experții au vorbit despre riscurile provocate, iar autoritățile au dezvăluit cauza apariției incediilor. 

Sursă: woman.ru

Autoritățile ucrainene au relatat că incediul a fost provocat de un individ de 27 de ani, locuitor al satului Ragovka. Motivul? De dragul distracției. Acesta a dat foc la iarba uscată, ulterior, focul s-a transferat rapid pe copaci și incediul a devenit mult mai periculos decât ar părea.

Președintele Inspectoratului Ecologic de Stat din Ucraina, Egor Firsov, a declarat pe pagina sa de Facebook, că nivelul radiației, în zona afectată de catastrofă, a crescut de 16 ori.

Sursă: woman.ru

Unii experți spun că particulele radioactive, împreună cu fumul, ar putea ajunge pe teritoriul Federației Ruse și Belorusiei. Iar capitala Ucrainei este sub cel mai mare risc.

Meteorologii însă liniștesc populația și spun că nu vor fi vânturi puternice, ce ar putea duce la răspândirea particulelor.

Sursă: woman.ru

Cel mai mult, autoritățile și experții se îngrijorează pentru răspândirea coronavirusului pe acest teritoriu. Ei nu pot stabili consecințele infectării faunei, ce a suferit mutații, cu noul tip de virus.

Sursă: woman.ru