Vești promițătoare în lumea medicală: Compania americană de biotehnologie Moderna Therapeutics a anunțat pe 16 noiembrie că a fost elaborat încă un vaccin eficient împotriva Sars-CoV-2. Eficiența acestuia este de 94,5% și e mai mare decât cea a vaccinului BioNTech și Pfizer care prezintă o eficiență de 90%.

La doar o săptămână după ce companiile farmaceutice BioNTech și Pfizer au anunțat că au elaborat un vaccin eficient anti-covid-19, testat pe 43.538 de participanți, compania americană Moderna vine cu un rezultat și mai bun.

În perioada studiului 15.000 de participanți au primit placebo, iar alți 15.000 au primit vaccinul dintre care doar 5 persoane s-au infectat cu noul coronavirus și niciunul dintre ei nu a dezvoltat o formă gravă.

Vaccinul elaborat de BioNTech și Pfizer trebuie păstrat la o temperatură de minus 75 de grade celsius și rezistă doar 5 zile în congelator până a-și pierde eficiența, iar vaccinul elaborat de Moderna, rezistă la o temperatură mai ridicată – la minus 45 de grade celsius – și poate fi păstrat până la 30 de zile.

Potrivit Anthony Fauci, medic și imunolog american, cunoscut pentru că este unul dintre liderii grupului de combatere a coronavirusului, vaccinările ar putea începe chiar în a doua jumătate a lunii decembrie. Inițial nu va exista vaccin pentru toți, iar prioritate vor avea persoanele din grupurile de risc, cadrele medicale. „Cred că toți ceilalți vor începe să fie vaccinați spre sfârșitul lunii aprilie”, a spus Fauci, menționând că cel mai probabil va dura câteva luni până vor fi vaccinați toți.

Sursa: CNN

Citețte și: „Este o zi măreață pentru știință și umanitate”. Vaccin anti-Covid-19, efectiv în 90% din cazuri, fiind testat pe 43 538 de persoane

Distribuie articolul: