Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi prelungirea stării de urgență cu încă 45 de zile. Prim-ministra Natalia Gavrilița va merge joi, 23 iunie, în plenul Parlamentului pentru a cere deputaților să voteze pentru instituirea stării de urgență.

În cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV8, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a justificat necesitatea prelungirii stării de urgență în țara noastră cu încă 45 de zile prin nesiguranța generată de războiul din Ucraina. Totodată, politicianul a mai explicat că starea de urgență este momentul oportun care ar facilita și negocierile directe ale contractelor de furnizare a energiei electrice.

Urmărim cu vigilență ce se întâmplă în Ucraina. Analizăm evoluțiile din Odesa, Nikolaev, cea mai apropiată regiune de noi. Marea majoritate a refugiaților din această regiune au venit la noi. Sunt scenarii deja”, a declarat Grosu.

Noi trebuie să fim pregătiți pentru orice situație

Șeful Legislativului a menționat că „trebuie să fim pregătiți pentru orice situație” și a subliniat că starea de urgență permite Guvernului mai multe posibilități de a interveni rapid.

Nu trebuie să ne relaxăm. Sper foarte mult și cred că toată lumea lucidă la cap își dorește să se oprească ostilitățile și părțile beligerante să se așeze la masa tratativelor, dar asta nu depinde de noi, iar noi trebuie să fim pregătiți pentru orice situație. Starea de urgență oferă Guvernului mai multe posibilități de a interveni repede, de a interveni prompt, în limitele mandatului pe care-l are”, a mai spus președintele Parlamentului.

Propunerea prelungirii stării de urgență în Republica Moldova cu încă 45 de zile, a fost aprobată marți, 21 iunie, urmare a examinării raportului privind necesitatea prelungirii stării de urgență, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Distribuie articolul: