În acest weekend, se va trece la ora de vară, ceea ce va face noaptea să devină mai scurtă. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, a făcut un apel pentru schimbarea ceasurilor, în special pentru ceasurile mecanice, în noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie.

„Vestea bună este că în cazul gadgeturilor electronice această schimbare este realizată automat. Dar oricum, dacă aveți o întâlnire în duminica respectivă, să vă asigurați că ceasul arată ora corectă. Totodată, schimbarea orei de vară este o practică adoptată de mai multe țări europene și nu numai”, susține Daniel Vodă.

Totuși, există multe motive pentru care această practică este implementată.

Economisirea energiei: Ajustarea orei poate duce la economii de energie electrică, în special în ceea ce privește iluminatul, deoarece oamenii folosesc mai puțină lumină artificială în timpul serilor lungi de vară.

Creșterea activității economice: Orele lungi de lumină naturală în timpul serilor de vară pot stimula activitățile economice și sociale, deoarece oamenii au mai mult timp să petreacă afară și să se bucure de activități recreative.

Sincronizarea cu alte țări: Adoptarea orei de vară poate facilita comunicarea și comerțul internațional prin asigurarea unei mai bune sincronizări a programelor între țări care utilizează aceeași practică.

Distribuie articolul: