Ucrainenii uciși de ruși vor fi înmormântați pe 29 noiembrie. În pădurea de lângă Novaia Kakhovka, regiunea Herson, tatăl și fiul, diaconul Anatoly și Alexander Prokopchuk, răpiți de armata rusă pe 22 noiembrie, au fost găsiți morți, relatează unian.net.

Acest lucru a fost raportat de prietenii celor uciși, scrie Centrul de Investigații Jurnalistice. Ce au vrut invadatorii de la familie nu se știe.

Se știe că pe 22 noiembrie, tatăl și fiul lucrau în garajul lor, când armata rusă i-a „vizitat” și i-a scos pe o Honda Odyssey argintie în direcția satului vecin Rayskoye. Prietenii familiei au spus mai târziu:

„Pe 27 noiembrie, rudele lor ne-au spus că Anatoly și Sasha au fost găsiți împușcați cu o zi înainte într-o pădure din apropierea orașului. Mașina a dispărut”.

Anatoly Prokopchuk, născut în 1970, a fost un diacon al Bisericii locale a creștinilor evanghelici și tată a șapte copii. Fiul său decedat, Alexandru, avea 19 ani. Ucrainenii uciși de ruși vor fi înmormântați pe 29 noiembrie.

Uciderea ucrainenilor de către ruși
De la începutul invaziei ruse pe scară largă, ocupanții ruși au ucis civili ucraineni nevinovați. Adesea – pentru poziția lor pro-ucraineană. Rușii îi torturează și pe locuitorii Ucrainei, înființând camere întregi de tortură în subsoluri și alte spații.

Rușii se laudă și cu crime exemplare. Așadar, în regiunea Skadovsk ocupată, regiunea Herson, invadatorii ruși au spânzurat-o pe Tatyana Mudrenko, în vârstă de 56 de ani, chiar lângă tribunal pentru poziția ei pro-ucraineană.

Distribuie articolul: