Peste 84% din angajații instituțiilor de învățământ din Republica Moldova au fost imunizați, cel puțin așa comunică Ministerul Educației și Cercetării. Totuți, cea mai mică rată de vaccinare cu schemă completă o au cadrele didactice din grădinițe.

În învățământul preșcolar, peste 75% dintre angajați au fost imunizați cu schemă completă. Cei mai mulți profesori care au decis să-și administreze vaccinul împotriva infecției COVID-19 sunt cei din cadrul învățământului profesional tehnic și superior.

Astfel, în cadrul colegiilor și școlilor profesionale, pedagogii s-au vaccinat în proporție de peste 86%, iar în universități – puțin sub 86%.

Cele mai bune date sunt înregistrate în municipiul Chișinău, unde sunt vaccinate circa 97% dintre cadrele didactice și personalul auxiliar.

În Republica Moldova, peste un milion de persoane s-au vaccinat cu schema completă. Potrivit responsabililor de la Sănătate, acoperirea națională cu schema completă în populația generală constituie peste 29% sau 47% din populația cu reședință obișnuită, raportată de Biroul Național de Statistică, scrie Agora.md

Distribuie articolul: