Săpunul, un produs esențial în fiecare locuință și unul dintre cele mai folosite pe parcursul unei zile conține numeroase vopseluri, arome și substanțe despre care nici nu știi că ar trebui să te ferești. Dacă vrei să scazi din expunerea la aceste toxine ascunse, poți opta pentru săpunurile naturale. Elena Mitiliuc nu doar a renunțat la produsele de îngrijire corporală din comerţ, dar a ales să și creeze săpunuri sută la sută eco. Află cum le produce şi ce ingrediente utilizează. 

Multe persoane au pielea sensibilă și nu reacționează deloc bine la săpunurile din comerț, cu ajutorul unui săpun natural poți reduce și chiar preveni o multitudine de probleme ale pielii cauzate de ingredienții chimici iritanți.

„Comparând săpunurile din comerț și  văzând că nu e prea benefic pentru piele, au proprietatea doar de a curăța, am decis să ma informez ma bine și să încerc să fac propriul săpun cum îmi place mie. Deci e o metodă nouă, o metodă „La Rece”, spune Elena Mitiliuc , pentru O nouă zi.

Săpunurile naturale nu conțin ingrediente produse din ierbicide, fertilizatori chimici sau pesticide.

„Această metodă fabricarea „La Rece” a săpunului natural oferă proprietate tuturor ingredientelor să-și păstreze toate calitățile de hrănire și hidratare a pielii doar că e necesar să așteptăm o lună pentru procesul de saponificare a tuturor ingredientelor”, mai adaugă Elena, pentru sursa citată.

Procesul de fabricare a unui kilogram de săpun durează circa 30 de minute, iar beneficiile acestuia merită tot efortul. Rețeta Elenei conține uleiuri vegetale presate la rece, sodă caustică și lapte de capră, care poate fi înlocuit cu sucuri naturale sau apă distilată.  Meșterița spune că fiecare rețetă se calculează după un calculator special, ingredietele pot fi alese la dorință, însă este și o anumită strictețe – trebuie cântărite cu precizie „gram cu gram”.

Ingredientele se amestecă, iar după ce intră în procesul de reacție se schimbă la culoare și se încălzesc, după procesul de saponificare soda se transformă în glicerină naturală. Mai apoi toată masa este turnată în formă de silicon. La final produsul este învelit cu un prosop sub care va sta 24 de ore, după care se taie și se pune la uscat timp de o lună.

Distribuie articolul: