Ieri v-am anunțat că Meghan Markle urmează să publice o carte pentru copii pe 8 iunie. Cartea a fost inspirată de Prințul Harry și legătura lui cu fiul lor, Archie. Nici bine nu a fost făcut anunțul că ducesa deja a fost acuzată de plagiat. 

Meghan a explicat că The Bench a luat naștere de la o poezie pe care a scris pentru Harry de Ziua Tatălui. „The Bench a început ca o poezie pe care am scris-o pentru soțul meu de Ziua Tatălui, la o lună de la nașterea lui Archie. Acea poezie a devenit această poveste”, a declarat soția Prințului Harry.

Cartea este ilustrată de artistul Christian Robinson, care a încercat să transpună în imagini „căldura, bucuria și confortul relației dintre tați și fii din toate categoriile sociale”.

Ducesa de Sussex a fost acuzată că a plagiat o altă carte pentru copii, The Boy on the Bench . Cartea cu ilustrații semnate de Gabriel Alborozo, a apărut în 2018 și spune povestea unui băiețel care se teme să se joace cu ceilalți copii, așa că preferă să își petreacă timpul stând pe o bancă împreună cu tatăl lui.

După apariția criticilor la adresa cărții scrise de Meghan și a acuzațiilor de plagiat,autoarea Corrinne Averiss a postat un mesaj pe contul ei de Twitter în care a anunțat că „nu vede asemănări” între cele două cărți. „După ce am citit descrierea și pasajele publicate din noua carte a Ducesei, nu este vorba de aceeași poveste sau aceeași temă ca în The Boy on the Bench. Nu văd să existe asemănări”.

Într-adevăr, cu excepția asemănărilor privind titlul, între cele două cărți nu există alte similitudini. Cartea scrisă de Meghan spune povestea relației unui băiețel cu părinții săi, în timp ce cartea lui Corrinne Averiss explorează relația unui băiețel cu alți copii.

 

 

 

Distribuie articolul: