Cei 1.913 de medici şi dentişti au fost suspendați din activitate vineri, 21 ianuarie, după ce în noiembrie 2021 fuseseră suspendați 1.656 de medici tot din cauză că nu erau vaccinați împotriva coronavirusului, relatează agenția dpa, care citează asociaţia naţională profesională potrivit Agerpres.

Medicii suspendați vineri nu au introdus până acum în registrul național dovada că au fost vaccinați anti-COVID. Asta în condițiile în care în luna aprilie a anului trecut a intrat în vigoare o lege prin care vaccinarea este obligatorie pentru personalul medical.

Conform datelor asociației, peste 33.500 de medici din Italia nu au fost imunizați anti-COVID cu schema completă, printre ei numărându-se și cei care au fost infectați și urmează să primească vaccinul, cei vaccinați în străinătate sau cei care au contraindicație medicală la vaccinare. Totodată, aproximativ 6.000 de asistente, infirmiere și cadre din zona de îngrijire au fost suspendate din același motiv, în timp de alte câteva mii de angajați din sistemul medical lipsesc de la serviciu pentru că au fost testați pozitiv cu COVID-19 sau se află în carantină.

La începutul lunii ianuarie, în contextul creșterii numărului cazurilor de COVID-19, Guvernul italian a decis să introducă vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele în vârstă de peste 50 de ani. Italia are o rată de vaccinare anti-COVID cu schema completă de aproape 75,5%, potrivit ourworldindata.org.

Sursa: libertatea.ro

Distribuie articolul: