Așa ceva nu ai mai văzut! Pe data de 22.02.2022 în Dubai se deschide „Muzeul Viitorului”. Aici vei vedea cum va arăta lumea în anul 2071. Construcția a fost numită de Național Geographic „cea mai frumoasă clădire din lume”. Vezi în articol cum arată aceasta. 

Muzeul Viitorului va întâmpina oameni de toate vârstele pentru a vedea, atinge și modela viitorul nostru comun. 

Săptămâna trecută, Seicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședintele Emiratelor Arabe Unite și conducător al Dubaiului, a anunțat că pe 22 februarie 2022 va inaugura emblematicul Muzeu al Viitorului. Muzeul se bazează pe cultura vizionară care a transformat Emiratele Arabe Unite într-una dintre cele mai avansate națiuni din lume în ultimii 50 de ani. Orașul care seamănă tot mai mult cu imaginile din filme despre „lumea viitorului” îi va fi adăugată o nouă clădire spectaculoasă de forma circulară.

Instituția va fi mai mult decât un muzeu obișnuit. Pentru că s-au adunat cei mai populari designeri, artiști, ingineri și regizori pentru a combina elemente de expoziție, teatru imersiv și atracții tematice. Fiecare etaj este ca un platou de film dintr-un viitor pe care îl poți locui, explora și cu care poate interacționa. Scopul este de a-i face pe vizitatori să creadă că „orice este posibil, pentru lume, pentru viitor și pentru ei înșiși.”

Vor fi utilizate cele mai noi descoperiri tehnologice: realitate virtuală, realitate augmentată, analiza de date, inteligența artificială și interacțiunea dintre om și roboți.

O vizită reală va dura între 2 și 3 ore, însă vizitatorii sunt invitați să petreacă întreaga zi în interiorul muzeului. Încă de la intrare, aceștia sunt informați că acțiunea muzeului este plasată în anul 2071, experiența este gândită ca o călătorie în viitor.

Forma circulară a muzeului este simbolică pentru a reprezenta umanitatea și imita forma unui ochi, fiind realizat după ideea lui Shaun Killa, un veteran al arhitecturii din Dubai. Totuși, movila pe care a fost ridicată clădirea reprezintă Pământul, iar golul din interiorul structurii reprezintă viitorul necunoscut. 

Muzeul Viitorului a fost proiectat de arhitecții Killa Design și proiectat de consultanta de inginerie Buro Happold. Întreaga construcție este alimentată cu 4000 de megawați de energie solară.

Construcția muzeului a început în iunie 2016 chiar în fața Turnurilor Emirates și a atins o înălțime de 77 de metri, aparent nesemnificativ pe lângă zgârie-norii care-l înconjoară. Însă scopul clădirii a fost de la bun început să se remarce prin simbolism și prin conceptul neobișnuit, nu prin înălțime.

Muzeul Viitorului este promovat în pachetele de turism drept „cea mai frumoasă clădire din lume”, titlu oferit încă din luna august a anului trecut de către publicația „Național Geographic”. 

Fațada Muzeului Viitorului este realizată din oțel inoxidabil și este formată din 1.024 de piese fabricate printr-un proces specializat asistat de roboți. Are o suprafață exterioară totală de 17.600 metri pătrați și ocupă 30.548 metri pătrați.

Pe parcursul nopții, fiecare dintre litere este luminată pentru a evidenția mesajul clădirii. iar prin interiorul formei circulare sunt proiectate lumini, lucruri care transformă întregul peisaj într-o priveliște spectaculoasă, suprarealistă.

O avanpremieră a vizitei la muzeu este disponibilă pe site-ul muzeului.

Muzeul Viitorului are șapte etaje, șase dintre ele găzduiesc expoziții, iar unul este dedicat aspectelor administrative. Pe lângă numeroase facilități și magazine pentru copii și oameni de toate vârstele, clădirea include și un auditorium cu 420 de locuri.

Sursa: thenationalnews.com

Sursa Foto: urban.ro

Distribuie articolul: