Revenim în forță cu un nou material alături de copilașii noștri în „COLIBA Anei”. Încercăm să descoperim cele mai ascunse gânduri ale copiilor și adevărurile celor mici despre lucrurile mărețe din viața maturilor.

Iată ce au răspuns copilașii când i-am întrebat despre profesiile părinților.

Ionuț: „Tatăl meu lucrează la telefon. Are o meserie unde se uită la telefon, scrie mesaje, privește filme pentru băieței de 5 ani, cum cresc copacii și cum construiesc. Un jurnalist se ocupă cu plantarea copacilor. Mama mea se ocupă cu strângerea hainelor. La serviciu doar lucrează, scrie la telefon și la bunica la fel”.

Valeria: „Tatăl meu este jurnalist. El lucrează la televiziune și face interviuri. Un interviu înseamnă când răspunzi la întrebări când ți le dă cineva. În jur sunt multe camere care te filmează”.

Răzvan: „Tatăl meu se ocupă cu procedurile la lucru. Este jurnalist la fotbal. Mama pune știri pe calculator, este jurnalistă”.

Gabriela: „Tatăl meu are o companie și are o meserie importantă. Are clienți – mai multe companii. Mama lucrează la bancă și este șefă pe birou, lucrează cu cifre și verifică rapoarte”.

Bogdan: „Tatăl meu este un judecător și lucrează mult, are foarte multe ședințe. Dă ordine la polițiști, să prindă un hoț. Îl duce la închisoare, vede dacă este bun sau rău. Mama este designer și pictează diferite rame, plăcuțe, coșulețe, tablouri”.

Matei: „Părinții mei se ocupă cu mine și fratele meu – Luca. Tatăl meu lucrează la partid. Face lecții, scrie și se uită la calculator, face documente, face totul. Mama lucrează la CEC. CEC este un lucru”.

Gloria: „Tatăl meu este designer în construcții, iar mama contabil la bancă. Mama calculează sume grele, pentru ca să obțină bani și să avem ce mânca.”.

Distribuie articolul: