Cu pași grăbiți ne apropiem de începutul unui nou an școlar, care de această dată va fi unul cev amai diferit dat fiind considerată starea de pandemie generată de COVID-19. Deși nu se știe cu exactitate cum se va desfășura acest an școlar, autorutățile susțin că și de această dată va fi organizat un târg școlar în aer liber, ceea ce ar minimaliza riscul infectărilor cu noul tip de coronavirus. 

Anunțul a fost făcut de primarul, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative de la Primărie. Edilul consideră că este nevoie să fie identificat un spațiu deschis în care să se vândă rechizitele școlare, pentru a-i ține pe oameni mai departe de îmbulzeala din magazine.

„Trebuie să amenajăm un spațiu deschis pentru târgul școlar, astfel ca oamenii să nu se înghesuie în magazine. La Moldexpo este spațiu COVID, de aceea trebuie să identificăm alt spațiu”, a spus Ceban.

Totodată, edilul a precizat că Primăria va apela la sprijinul partenerilor de dezvoltare pentru a le oferi elevilor și profesorilor gadgeturi noi:

„Proiectul educația online este în toi, se fac filmări. Avem nevoie de 8000 de gadgeturi pentru elevi și 3000 de gadgeturi pentru profesori”.

Mai mult, Ceban a precizat că instituțiile de învățământ din capitală au la dispoziție încă zece zile pentru a anunța graficul după care va funcționa de la 1 septembrie.

„Suntem în proces de alegere a modelelor propuse de Ministerul Educației, iar săptămâna viitoare fiecare școală trebui să posteze graficul. Termenul e data de 20 august. Nu vom tolera prestarea serviciilor de mântuială în instituțiile de învățământ. Dacă cineva va face lucrurile de mântuială, le va plăti din buzunar. Nu voi permite ca unii șefișori să facă reparație acasă din banii statuluii”, a declarat primarul.

Precizăm că Ministerul Educației propune șapte modele pentru reluarea învățământului școlar din luna septembrie. În urma discuțiilor la nivel local, între directorii instituțiilor de învățământ, profesori, părinți și elevi, fiecare instituției își va alege și adapta propriu model de activitate.

Sursa: AGORA

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Distribuie articolul: