În China a fost descoperit un caz de COVID-19 în care este implicată o nouă subvariantă Omicron, BA.5.2.1. Potrivit Adevărul, este un caz identificat în orașul Pudong, în data de 8 iulie și este vorba de o persoană venită din străinătate.

Așadar, zazul, identificat în districtul financiar Pudong la 8 iulie, a fost asociat unei persoane sosite din străinătate, a indicat Zhao Dandan, director adjunct al comisiei de sănătate a oraşului. 

Oraşul Shanghai, situat în estul Chinei, a încheiat la începutul lunii iunie o perioadă de lockdown de aproximativ două luni, însă a continuat să impună restricţii dure, carantinând clădiri şi complexuri imediat după apariţia unor noi potenţiale lanţuri de transmisie.   

 „Oraşul nostru a continuat recent să raporteze mai multe cazuri pozitive (de COVID-19) transmise la nivel local, iar riscul de răspândire a epidemiei în societate rămâne foarte ridicat”, a avertizat directorul adjunct al Comisiei Municipale de Sănătate din Shanghai.   

El a afirmat că locuitorii din mai multe cartiere importante din Shanghai vor fi supuşi la două runde de testare pentru COVID-19 în perioada 12-14 iulie în încercarea de a ţine sub control potenţialele noi focare.   

S-a demonstrat că varianta BA.5 prezintă o rată accelerată de transmitere şi o capacitate îmbunătăţită de evadare imunitară, a declarat Yuan Zhengan, membru al grupului consultativ de experţi pentru prevenirea COVID-19 în Shanghai. Dar vaccinarea este în continuare eficientă pentru prevenirea cazurilor grave de îmbolnăvire sau de deces ca urmare a infectării cu varianta BA.5, a adăugat el.

Sursa: Adevărul

Distribuie articolul: