Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri prezidențiale, șefa statului, Maia Sandu, ar primi cele mai multe voturi din partea alegătorilor. Cel puțin, așa arată rezultatele sondajului prezentat azi de compania de date sociologice iData, Date-Inteligente.

Mai mult de 30% din respondenți au răspuns că ar vota pentru Maia Sandu, în timp ce 18,3% ar vota pentru fostul președinte, Igor Dodon. Cel de al treilea politican de încredere ar fi Ilan Șor. Ținem să menționăm că ultimii doi politicieni sunt cercetați penal, iar Ilan Șor este condamnat al 15 ani de închisoare.

Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău, s-a clasat pe locul patru, cu 6,7%, iar în fostul prim-ministru, Ion Chicu, aproximativ 6% din respondeți ar vota. În rest, 8% din respondenți au zis că nu ar participa la alegeri sau nu ar vota, iar 9,9% din respondenți zic că nu știu pentru cine să voteze.

Sondajul a fost efectuat în perioada 27 aprilie – 8 mai pe un eșantion de 1049 de respondenți. Marja de eroare e de +/-3%. Studiul a fost realizat la comadna și comunitatea iData.