Un bărbat de 53 de ani a intrat într-o sală de curs şi a împuşcat-o mortal pe fosta sa soție, profesoară. Apoi, atacatorul s-a sinucis. Doi elevi au fost atinşi de gloanţele trase de bărbat, iar unul dintre ei a murit, anunță Agora.

Era ora 10.30, iar la şcoala primară North Park din San Bernardino abia începuseră cursurile când au răsunat împuşcături într-o clasă pentru copii cu nevoi speciale.

„Suspectul a intrat în clasă fără să spună nimic. Înarmat cu un revolver de calibru mare, a deschis focul asupra soţiei sale. Ea a fost ucisă pe loc. Doi elevi care erau în spatele profesoarei au fost atinşi de gloanţe”, a precizat Jarrod Burguan, reprezentant al poliției locale.

POL-san-bernardino-cf-170410_12x5_1600

Foto: ABC news

Unul dintre elevii răniţi, în vârstă de opt ani, a murit în elicopter, în drum spre spital.

Pentru că sunt vizate des în incidente armate, şcolile americane au proceduri clare pentru asemenea cazuri. Toţi elevii au fost duşi într-o sală de sport, unde li s-au dat jucării şi li s-a proiectat un film de animaţie pentru a le distrage atenţia. Părinţii au putut să-i ia abia după câteva ore, când poliţia a stabilit că nu mai este niciun pericol.

„Cei mai mulţi dintre copii zâmbeau, cred că nu ştiau ce se întâmplă. Nu ştiu dacă al meu ştia”, a spus un tată.

Sursa: agora.md