În aceste zile cu toții suntem în pregătirile de Paști și nu prea avem timp liber la dispoziție. Facem cumpărături, curățenie generală, preparăm bucate, păscuță și nelipsitele ouă roșii. Cei mici primesc mai puțină atenție și se plictisesc amarnic. Vor și ei să se implice, să fie utili și în același timp să se distreze. Iată de ce, îți sărim în ajutor cu niște idei ingenioase cu ajutorul cărora îți vei interesa copiii într-un mod creativ.

Găsiți puțin timp liber pentru a-i învăța să confecționeze ouă pascale decorative, după care le încredințați acest lucru important și vă puteți concentra pe pregătirile de Paști.

Tot de ce veți avea nevoie pentru realizarea acestor proiecte sunt carton și hârtie colorată (sau hârtie obișnuită pe care o veți vopsi cu creioane, cariocă, sau acuarele și ziarele pot fi o soluție.), foarfecă, lipici, ață, baloane, până și pastele de diferite forme pot fi utilizate în procesul de creație. Odată ce ați pregătit „atelierul” de creație și toate cele necesare, purcedeți la tăiat, colorat, lipit etc., și încredințați-le celor mici finalizarea proiectului. Vor rămâne încântați că pot să vă ajute și că se distrează în același timp. Voi însă puteți să vă ocupați de treburile casei, din când în când venind cu un sfat pentru ei.

Ulterior, puteți folosi ouăle pentru a decora casa, masa de sărbătoare și de ce nu, să aruncați câteva felicitări personalizate sau ouă din hârtie, în căsuța poștală a vecinilor. Cei mici vor rămâne încântați! Vă imaginați cât de plăcut poate fi pentru ei?

Vă prezentăm o serie de fotografii cu exemple ușoare de ouă pascale decorative de la care vă puteți inspira pentru proiectele voastre!

Distribuie articolul: