Știm că gâtul este partea corpului care îmbătrânește cel mai rapid și care ne „dă de gol” vârsta pe care o avem. În această zonă, dar și cea a pieptului avem cea mai sensibilă piele, predispusă îmbătrânirii. Riduri, piele lăsată, acestea sunt câteva dintre semnele pe care le putem observa și care ne pot da mari bătăi de cap. Chiar și cu rutina tradițională de îngrijire este posibil să întâmpinăm dificultăți. Iată ce este de făcut pentru a preveni îmbătrânirea pielii din zona gâtului.

De ce semnele de îmbătrânire apar mai repede în zona gâtului?

Deși fața și gâtul sunt conectate, îmbătrânirea gâtului este diferită și unică, în primul rând pentru că pielea în acea zonă este extrem de subțire și se poate deteriora rapid din cauza expunerii la soare. Să nu uităm că ne mișcăm extrem de mult gâtul, iar toate aceste mișcări reprezintă și ele factori care produc schimbări la nivelul pielii. Este normal ca elasticitatea pielii și colagenul să scadă în timp, ceea ce duce la apariția ridurilor și pielii lăsate, aspect vizibil începând cu vârsta de 20 de ani, în special din cauza expunerii la soare, poluanți și fumat.

Cum prevenim îmbătrânirea?

Cea mai bună soluție este să începi să tratezi înainte ca problemele de acest gen să apară. Este mai ușor să previi decât să repari sau să rejuvenezi.

Protecția solară, un must-have

Protecția solară este principala recomandare a experților din industria frumuseții. Expunerea la soare îmbătrânește orice zonă a corpului și, cum fața este cel mai expusă, se recomandă aplicarea zilnică a factorului de protecție atât pe față, cât și pe gât.

Compoziția cremelor

Antioxidanții precum vitamina C și vitamina E ajută la reducerea deteriorării produse de razele soarelui și poluare. Pentru a stimula colagenul, cremele cu retinoizi sunt necesare. De asemenea, dieta joacă și ea un rol important, la fel și fluctuațiile în greutate care contribuie la laxitatea pielii.

Cele mai bune tratamente

Dacă te confrunți cu riduri în zona gâtului sau cu piele lăsată ai următoarele opțiuni:

  • Ultraterapie – se folosesc ultrasunete care penetrează straturile pielii pe care cremele nu le pot stimula
  • Tratamentele cu laser – îmbunătățesc textura pielii
  • Microneedling și radiofrecvență – stimulează colagenul și elasticitatea pielii
  • Injectabilele – filierele dermale acționează asupra liniilor fine și oferă volum pielii.

Sursa: csid.ro