Rămâi de-a dreptul vrăjit atunci când tragi cu ochiul spre garderoba Lenuței Gheorghiță. De-a lungul anilor, artista de muzică populară s-a dotat cu numeroase articole care păstrează tradiția autentică a broderiilor. Recent, Lenuța și-a încheiat munca asupra unei ii la care a muncit cu vârf și îndesat. Ia e brodată cu biser ceh și a necesitat mult efort și răbdare!

Mai jos, vedeți ia pe care Lenuța Gheorghiță și-a brodat-o de una singură, nopți și zile, utilizând tocmai 2 kilograme de biser ceh. Nu a fost nicidecum simplu, având în vedere că imprimeurile florale conțin gradații de culoare care trebuiau să fie redate cu nuanțe diferite de mărgele minuscule.

Am multe ii și tot parcă aș mai vrea. De aceea mi-am creat una singură. Zic eu, mi-a reușit. Să nu ziceți că nu am răbdare!”, ne spune artista.

Pentru că are mare grijă de imaginea sa scenică, iile sunt marea slăbiciune, preocupare și totodată bogăție a interpretei. Ne-a mărturisit că are în garderobă multe ii, majoritatea provenind de la artizani de peste Prut.

edwa

Nu am întrebat cât au costat articolele, însă fiecare investiție a meritat!

Am destul de multe ii, dar și catrințe destule. Și mai am ii vechi de peste 75 de ani, procurate tot din România”, ne-a mai spus Lenuța.

Admirați-le și voi!

Foto: Arhiva Personală

Distribuie articolul: