Conform rezultatelor anunțate chiar astăzi, 24 aprilie, marele favorit pentru Președenția Franței este nimeni altul decât Emmanuel Macron, așa cum preziceau și sondajele realizate anterior. Așadar, în cazul în care acesta câștigă turul final al alegerilor, care va avea loc peste două săptămâni, Prima Doamnă a statului francez va deveni Brigitte Macron. Povestea celor doi, însă pare a fi una ruptă din filme. Despre ce este vorba, aflați mai jos.

În timp ce majoritatea soţiilor de preşedinţi francezi s-au remarcat de-a lungul timpului prin excese, cheltuieli, aventuri extraconjugale sau alte scandaluri, fără ca vreuna să fi avut vreun rol în evoluţia soţilor lor, Brigitte Macron, în schimb, are o cu totul altă istorie. Soţul ei, Emmanuel Macron, fost ministru în guvernul Hollande, a avut-o pe Brigitte ca mentor încă de la 15 ani, aceasta fiind cu nu mai puțin de 24 de ani mai în vârstă decât el, ea împlinind în urmă cu câteva zile vârsta de 64 de ani. Cei doi s-au căsătorit în urmă cu 10 ani, iar cine îi cunoaşte ştie că el nu ar fi ajuns aici fără ea. De altfel, și în prezenta campanie ea joacă un rol activ, fiindu-i cel mai apropiat consultant.

„Dacă voi fi ales – nu, îmi cer scuze – când voi fi ales, ea îmi va sta alături, va avea rolul şi locul său bine stabilit. Îi datorez mult, ea m-a ajutat să devin cine sunt azi”, a afirmat candidatul în timpul unui discurs suţinut la Paris.

Trogneux_brigitte_1953_6_

Pentru cuplul Macron, câştigarea alegerilor va aduce o provocare în plus – şi anume diferenţa de vârstă dintre cei doi, care ar putea deveni uşor subiect de can-canuri, deşi Brigitte nu este o oarecare. Fostă profesoară de latină, posibila primă doamnă a Franţei provine dintr-o familie burgheză – Trogneux, renumită pentru fabrica sa de ciocolată din Amiens.

Era profesoară de teatru la şcoala privată iezuită din oraş, în 1992, când l-a cunoscut pe Emmanuel Macron, în vârstă de numai 15 ani. Treptat, de-a lungul timpului, relaţia profesor-elev a evoluat într-o neobişnuită poveste de dragoste, Brigitte divorţând de soţul ei de atunci cu care avea trei copii.

Brigitte-Macron

Ieri, după încheierea primului tur de alegeri, Emmanuel și Brigitte au urcat împreună pe scenă pentru a-și saluta admiratorii, iar relația dintre cei doi a părut una pe cât se poate de frumoasă, ea fiindui alături la orice eveniment public.
Foto: catchy.ro