Președintele Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, renunță la mandatul de deputat în Legislativul de la Chișinău. Anunțul a fost făcut luni, 18 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, scrie zdg.md.

O cerere în acest sens urmează să fie transmisă secretariatului Parlamentului în timpul apropiat.

„Am luat decizia să refuz mandatul de deputat în Parlamentul de la Chișinău. Eu știu că unii acum se bucură sau se întristează. Eu, dacă sincer, nu văd sensul să fiu în acest Parlament. Eu consider că pot fi eficient în alte funcții”a declarat liderul socialiștilor.

Igor Dodon susține că a propus formațiunii din care face parte ca funcția de președinte al PSRM să nu mai existe.

„Am luat decizia și colegii m-au susținut ca la Congresul PSRM care va avea loc peste două luni, să fie introduse modificări în statutul partidului pentru ca partidul să fie condus de un organ colegial de conducere. Astfel, peste două luni, dacă se vor vota la Congres aceste modificări, nu va exista funcția de președinte al Partidului Socialiștilor. Va fi organ colegial, organ executiv, care va alege un secretar executiv. Eu am propus să fie un număr de cinci membri, dar Congresul va decide. Colegii mi-au propus să rămân cel puțin în continuare președinte de onoare al partidului. Vreau să menționez este faptul că eu nu plec din partid”, a spus Dodon.

Liderul socialiștilor spune că de acum încolo va conduce asociația de afaceri „Uniunea moldo-rusă a antreprenorilor”.

„Vreau să menționez că „Uniunea moldo-rusă a antreprenorilor” a fost deja creată și a fost înregistrată la Chișinău în iunie anul acesta, iar principalele direcții ca șef al noii asociații de afaceri vor fi dezvoltarea relațiilor economice bilaterale între R. Moldova și Federația Rusă, atragerea investițiilor rusești în R. Moldova, asistența antreprenorilor moldoveni în stabilirea contactelor cu partenerii ruși, suport pentru tinerii antreprenori in lansarea diferite Start-Up, lansarea si susținerea diferite proiecte socio-umanitare”, a menționat liderul socialiștilor.

În urma alegerilor parlamentare din 11 iulie curent, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a obținut 63 de mandate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) – 32 de mandate, iar Partidul Politic „ȘOR” – 6 mandate.

Sursa: zdg.md

Distribuie articolul: