Probabil că și tu cheltui o mulțime de bani pe creme hidratante și măști. Totodată, ai și o rutină strictă de îngrijire a feței, pentru că fiecare femeie își dorește o piele sănătoasă. Totuși, din păcate există unele acțiuni zilnice aparent inocente, dar care îți pot afecta pielea. 

Până și cele mai mici lucruri contează atunci când este vorba de îngrijirea pielii. De aceea, trebuie să începi să fii mult mai atentă la acțiunile tale de zi cu zi. 

Iată câteva obiceiuri zilnice care ar putea să te împiedice să obții un ten fin și tânăr: 

Consumi multă cafea

Mulți dintre noi nu-și pot imagina o zi fără o ceașcă fierbinte de cafea, dar consumul des al cafelei îți poate face pielea să pară mai bătrână. Deoarece cafeaua este un diuretic, îți deshidratează ușor corpul, care la rândul său îți afectează pielea, făcând-o să arate obosită și cu riduri. Deci, consumă mai puțină cofeină. 

Te scarpini des la ochi

Frecarea ochilor îți poate oferi o ușurare temporară după ce ai petrecut ore întregi la birou, dar acest obicei îți poate înroși ochii și este posibil ca pielea din jurul ochilor să se usuce. Deoarece pielea de sub ochi este foarte subțire și delicată, frecarea acesteia poate deteriora vasele de sânge de sub suprafața ei, ducând la apariția cearcănelor. 

 Dormi pe burtă

Cu toții avem pozițiile noastre preferate de dormit care ne fac să ne simțim confortabil și ne ajută să adormim mai repede, dar unele dintre ele pot contribui de fapt la apariția ridurilor și a liniilor fine. Când dormi pe burtă, fața ta este împinsă în sus pe pernă, determinând pielea să formeze riduri verticale. Dacă acest lucru se întâmplă în fiecare noapte, atunci ridurile se întăresc în mod repetat și pot deveni permanente.

 Folosești săpunuri

Un săpun drăguț poate arăta frumos în baia ta, dar poate fi de fapt destul de dur cu pielea. Săpunurile conțin adesea ingrediente care perturbă nivelul pH-ului pielii tale, făcând-o să-și piardă uleiurile naturale, dar și să arate uscată și încrețită. În loc să folosești săpun, optează pentru un demachiant cu ingrediente blânde, conceput special pentru tipul tău de piele.

Să eviți aceste obiceiuri!

Sursa: brightside.me

Distribuie articolul: