A fost amenințată, a fost înjosită, a primit amendă, dar uite că acum a primit un alt post de muncă. Marina Ovsianikova, jurnalista care a apărut la postul public de televiziune din Rusia cu un mesaj împotriva războiului, în timpul celui mai urmărit program de știri din țară, a fost angajată de ziarul german „Die Welt”.

Marina Ovsianikova a ajuns pe prima pagină a ziarelor din toată lumea după ce a intrat în direct ținând o pancartă pe care scria: „Nu războiului, opriți războiul, nu credeți propaganda, vă mint”.

A fost reținută pentru 14 ore și, în cele din urmă, a primit o amendă de 30.000 de ruble, aproximativ 250 de euro. Însă, cel mai probabil, va fi judecată în baza legii care interzice criticarea armatei ruse și riscă ani grei de închisoare. Cu toate acestea, femeia în vârstă de 43 de ani a decis să rămână în Rusia și va fi corespondent independent pentru Die Welt, realizând „reportaje din Ucraina și Rusia, printre altele”. .

Potrivit Digi24, informația a fost confirmată de proprietarul publicației, Axel Springer, care a mai spus că Marina va scrie pentru ziar, dar va lucra și pentru canalul TV de știri Die Welt.

Fosta angajată a postului tv de stat din Rusia Canalul 1 „a apărat etica jurnalistică, în ciuda amenințării” cu protestul ei în direct, a declarat redactorul șef al Welt Group, Ulf Poschardt.

Sursa: Digi24

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: