Mai multe localuri din Chișinău au pus la cale o inițiativă prin care oferă prânzuri gratuite refugiaților din Ucraina. Iată care sunt acestea: 

DRAFT

Restaurantul poate fi găsit pe strada 31 August 1989, nr. 78. De asemenea, tot aici începând cu ziua 25 februarie, puteți dona lucruri de primă necesitate pentru refugiații ucraineni.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Berăria Draft (@berariadraft)

Budweiser

„Pentru refugiații din Ucraina care vor veni să ne viziteze în zilele lucrătoare, suntem gata să oferim prânzuri gratuite între orele 12.00 și 15.00. Având în vedere că uneori ați putea avea nevoie de puțină distragere a atenției de la griji, să știi că, în orice zi și în orice moment, suntem bucuroși să vă servim cu o bere sau o ceașcă de cafea”scrie pe pagina localului de Facebook.

Localul se află pe str. Alexei Șciusev 93.

Esushi

„Rețeaua de restaurante Esushi oferă bucate calde gratuite cetățenilor refugiați din Ucraina. Vă deschidem ușile și vă așteptăm în toate restaurantele Esushi din orașul Chișinău”, scrie Esushi pe pagina de Facebook.

Restaurantele poate fi găsite la următoarele adrese:
# Esushi Centru: str. Sfatul Țării, nr. 14/1;
# Esushi Rascani: str. Kiev, nr. 6/1;
# Esushi Buiucani: str. Nicolaie Costin, nr. 50;
# Esushi Botanica: bd. Dacia, nr. 47;
# Esushi Ciocana: bd. Mircea cel Bătrân, nr. 14.

Vdrova Pub

Localul se află pe strada Alexandru cel Bun 85 și, de asemenea, oferă 30 % reducere pentru refugiații ucraineni.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Vdrova Pub Кишинев (@vdrova_pub)

Yapona Mama

Serviciul de livrare „Yapona Mama” contribuie cu cazare și ajutor umanitar pentru refugiații din Ucraina.

„Dacă vă aflați în țara noastră și aveți nevoie de ajutor, sunați la linia noastră de asistență telefonică (079 181 819) nonstop. Ajutăm cu transfer, masă și cazare gratuit”, scrie rețeaua de restaurante.

Adresele „Yapona Mama”:
# Râșcani: str. Bogdan Voievod, nr. 1/2;
# Botanica: str. Nicolae Zelinski, nr. 20/2;
# Buiucani: str. Ion Pelivan, nr. 28/1.

Crème de la Crème

„Vino la noi la Crème de la Crème, iar noi te vom servi cu plăcere cu o cafea delicioasă gratuită (aceasta liniștește și măcar temporar te readuce mental la vremurile pașnice) și îți vom oferi un prânz delicios – zeama sau ciorba moldovenească și frigărui cu o băutură. Copiii vor putea alege orice desert, iar adulții vor fi serviți cu un pahar de vin moldovenesc”, scrie cafeneaua pe rețelele de socializare.

Crème de la Crème poate fi găsită pe str. Alexandru cel Bun, nr. 98a.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Crème de la Crème (@cremedelacreme.md)

Pegas Terrace & Restaurant

Restaurantul și magazinul Pegas eliberează certificate pentru achiziționarea produselor în magazinele Pegas. Pentru a îl primi, refugiații ucraineni pot veni la restaurantul Pagas din str. Albișoara, nr. 20/1, prezentând pașaportul. Alte informați pot fi solicitate la numărul 078 800 600.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Pegas Magazin de firmă (@pegas.magazin)

Mimimi Cakes

„Știm că acum refugiații au alte probleme, dar dacă cunoașteți sau aflați despre copilași refugiați care în aceste zile grele își sărbătoresc zilele de naștere, vă rugăm să ne anunțați ca să le putem organiza un tort festiv. Copiii au nevoie cel mai mult de emoții pozitive!”, scrie Mimimi Cakes. Pentru a face o comandă, puteți contacta organizatorii la numărul 068 858 855.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Mimimi Cakes 🍰🎂 (@mimimi_cakes)

Foto: diez.md

Distribuie articolul: