Ianna Novac este unul dintre puținii artiști care cântă pop-opera pe ambele maluri de Prut. Artista nu numai că este îndrăgită de publicul din România și Republica Moldova, dar se bucură și de cele mai frumoase roluri în viața unei femei, cea de mamă și soție. Într-un interviu recent acordat revistei Fashion VIP, Ianna a povestit despre drumul carierei sale și cum profesorul de canto din liceu i-a devenit mai târziu iubit și șoț.

Pentru frumoasa interpretă, trupa A.S.I.A  a fost un bilet de lansare în lumea showbizului românesc, în același timp, Ianna mărturisește că A.S.I.A a marcat-o într-un mod foarte frumos.

„Când am intrat în A.S.I.A, trupa deja scria istorie în muzica românească și m-am bucurat pe deplin de succes, de faimă, de sute de concerte unde mii de oameni știau fiecare vers și cântau cu noi. A fost o perioadă solicitantă, dar și foarte frumoasă. Au fost 3 ani intenși, plini de experiențe, timp în care eu am evoluat ca artist, am crescut și am absorbit tot ce se putea pe plan artistic”, mărturisește interpreta.

Trecerea Innei la muzică pop-operă se datorează faptului că acest gen de muzică o definește în totalitate ca  om, ca artist, spune interpreta.

„De când sunt mică, am muncit în continuu. Eu nu pot face lucruri mici, eu mereu trebuie să construiesc și să realizez lucruri mari prin muncă și atunci, nu puteam să cânt ceva pueril, interiorul meu striga după ceva complex, unde eu să mă pot dezvolta ca artist. Și atunci prin proiectul lansat pop opera, eu m-am interpretat pe mine, așa cum este sufletul meu”, povestește Ianna.

Muzica a fost cea care i-a unit destinul interpretei cu soțul ei, Octavian Dobrota. Ianna Novac mărturisește că din prima clipă în care l-a văzut, a simțit ceva special.

„Tavi a fost profesorul meu de canto în clasa a XII-a la Liceul de muzică „Dinu Lupatti” din București și așa ne-am cunoscut. Apoi după ce am absolvit liceul, practic a început relația noastră. După un an de zile ne-am căsătorit și deja de 15 ani suntem soț și soție”, spune Ianna Novac.

Interpreta crede că viața de familie poate fi combinată cu cea de artist și că un om le poate avea pe toate.

„Mă simt bine atunci când știu că atât pe plan personal, cât și pe plan profesional sunt împlinită. Cred că dacă ar lipsi o verigă ar fi mai greu. Ador să fiu mamă, apoi să urc pe scenă – toate aceste lucruri mă fac fericită”, mărturisește Ianna.

Artista e de părere că prietenii sunt oamenii care se bucură de succesele tale și cu care te afli pe aceeași undă spirituală.

„Prietenii pentru mine înseamnă sentimente curate față de cineva. Pentru mine, un prieten este acea persoană care te simte și cu care vibrezi fără să rostești cuvinte, acea persoană care se bucură de realizările tale, acea persoană pe care te poți baza când ai nevoie. Sunt fericită că am mulți prieteni – cu mult suflet cu care îmi împart viața”, spune interpreta.

Citiți interviul Iannei Novac integral în ultimul număr al revistei Fashion VIP, care poate fi deja găsit în chioșcuri.

 

Ana Scripnic, stagiară