Un individ în vârstă de 66 de ani din Ialoveni a primit o sentință de 20 de ani de închisoare, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip închis, pentru violarea domiciliului și două încercări de omor, scrie pulsmedia.

Conform procurorilor, la data de 15 septembrie 2021, în jurul orei 22:00, inculpatul, aflat într-o stare de ebrietate alcoolică, a intrat în casa unei femei, deteriorând ușa, și cu care se presupune că avusese anterior o relație amoroasă.

Femeia locuia împreună cu nepotul minor în vârstă de 4 ani.La solicitarea femeii de a părăsi domiciliul, inculpatul a refuzat, numind-o cu cuvinte necenzurate și amenințând-o cu răfuiala fizică. Mai târziu, acesta a scos furtunul de la butelia de gaz și deschizând robinetul buteliei, a aprins gazul, cu ajutorul unor chibrituri, ca rezultat incendiind o încăpere din casă, apoi a părăsit locul infracțiunii. Victima a reușit să se salveze, spărgând geamul și ieșind pe fereastră împreună cu nepotul său. Ulterior, femeia a reușit să stingă focul. Același inculpat, doi ani mai târziu, la 21 mai 2023, aproximativ la ora 18:00, aflându-se la domiciliul său, amplasat într-un sat din raionul Ialoveni, fiind în stare de ebrietate alcoolică, în rezultatul unui conflict cu fostul său ginere, a luat un ciocan și i-a aplicat acestuia multiple lovituri în regiunea capului, provocându-i vătămări corporale grave. Acesta nu și-a dus până la capăt intenția de omor, victima reușind să fugă”, se menționează într-un comunicat al IGP.

Procurorii afirmă că inculpatul a fost în arest preventiv până la pronunțarea sentinței definitive.

Această hotărâre nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 15 zile prin apel la Curtea de Apel Chișinău.

Distribuie articolul: