Astrologul Sergiu Iordachi a realizat horoscopul primei luni de iarnă pentru cititorii EA.md. Decembrie va fi o perioadă de succes pentru mai mulți nativi zodiacali. Leii și Balanțele au șansa să avanseze la locul de muncă, iar pentru Săgetători va începe o nouă etapă favorabilă în relația cu partenerul. Iată ce te așteaptă pe tine în funcție de zodie.

BERBEC

În luna decembrie veți căuta activ noi orizonturi și veți încerca în orice mod să evitați rutina zilnică care vă copleșește. Poate că cel mai bine ar fi dacă ați planifica o vacanță pentru această perioadă și nu ați petrece-o acasă, dar într-o țară exotică îndepărtată. În decembrie veți fi foarte atent la ceea ce vă spune intuiția. În același timp, veți fi deschis pentru comunicare și pentru a discuta sincer cu alții despre problemele care vă interesează. Fiți atenți, pentru că loialitatea excesivă poate părea prea nepoliticoasă pentru cineva. În prima jumătate a lunii veți fi mai ocupat de planuri majore și idealuri înalte, vă veți schița câteva perspective îndepărtate. Dezavantajul acestei perioade pot fi întâlnirile de afaceri ratate sau acordurile uitate. În a doua jumătate a lunii, sunteți pregătit să reveniți la probleme de carieră și afaceri. Poate că veți fi forțat să faceți acest lucru de circumstanțele actuale, de exemplu, negocierile cu unele structuri de putere, cărora, după cum știți, nu le place să aștepte.

Pe plan personal, reprezentanții familiști ai semnului vor fi ocupați cu treburile casnice. Vor trebui să soluționeze problemele copiilor și ale părinților, să aibă grijă de rude. De la dvs. se așteaptă mai multă dedicare, așa că nu vă zgârciți cu faptele bune. Nativii liberi ai semnului posibil să se întoarcă la fostul lor partener, să revină la relația anterioară.

TAUR

În decembrie atenția dvs. va fi îndreptată spre a face transformări în viață. Veți încerca să schimbați ceea ce nu vă place, ceea ce din anumite motive nu vă mulțumește. Poate fi vorba despre un aspect al vieții dvs., despre niște obiecte, dar și despre o persoană sau despre o relație cu ea. Acum veți petrece mai mult timp gândindu-vă la viața dvs., ceea ce vă va face mult mai serios și mai emoționat. Nu veți fi mulțumit cu ceea ce vi se arată sau de ceea ce se află la suprafață, va fi important să ajungeți la însăși esența lucrurilor, iar pentru asta toate mijloacele sunt bune. În planul carierei luna aceasta veți avea o perspectivă de creștere. Superiorii vor aprecia realizările dvs. anterioare și dacă veți depune toate eforturile și veți face față sarcinilor stabilite în această etapă, atunci veți întâlni începutul anului viitor pe un „fotoliu” mai mare și cu un salariu mai bun.

Pe plan personal, nativii familiști ai semnului se pot confrunta cu o încercare dificilă. Puteți fi prinși în relația cu altcineva sau să deveniți ostatici ai propriilor iluzii. Reprezentanții semnului, care nu au a doua jumătate, la mijlocul lunii se pot aștepta la o întâlnire fatidică. Puteți crește probabilitatea acesteia dacă petreceți cât mai puțin timp acasă.

GEMENI

Este posibil să fiți foarte dependent de alți oameni luna aceasta. Mai precis, de opinia lor. În general, relațiile cu diferite persoane – partenerul dvs. de căsătorie, prietenii și amicii, colegii de muncă – pot fi acum în centrul atenției dvs. și le veți acorda o mare importanță. Poate mai mult decât merită cu adevărat. Unii dintre reprezentanții semnului s-ar putea să se căsătorească în decembrie, iar alții vor începe să trăiască împreună cu persoana iubită. Pericolul este că această perioadă poate aduce cu sine o relație de dependență nesănătoasă. Încercați să fiți atent și să știți cum să vă apărați limitele personale atunci când este necesar.

La locul de muncă nu forțați evenimentele. Lăsați totul să-și urmeze cursul. Faceți lucruri care nu necesită o concentrare ridicată a atenției și nu vă încurajați nici pe dvs. înșivă, nici pe alții la exploatații de muncă. La sfârșitul anului vă așteaptă o recompensă bună, care vă va permite să întoarceți datoriile și să nu rămâneți într-o situație neplăcută până în anul următor. Dar totuși, controlați-vă cheltuielile, pentru că aveți tendința să irosiți toți banii într-o clipă. În cazul în care doriți o promovare în carieră, veți avea nevoie de legături. Fiți mai deschis și prietenos, răspundeți mai des la solicitările angajatorului dvs. de a pleca într-o deplasare de afaceri sau de a participa la un eveniment.

RAC

În decembrie, atenția dvs. se va concentra pe două teme principale – munca și sănătatea. Orice caz pe care îl preluați sau pe care l-ați primit deja poate aduce fie profit, fie progres personal, fie toate împreună. Dacă sunteți ocupat cu afaceri, încercați să stabiliți imediat prioritățile și să eliminați excesul. În a doua jumătate a lunii veți manifesta un interes deosebit pentru parteneriat. Poate că în această perioadă veți începe negocierile pentru o afacere comună. În cazul în care activați ca angajat, nu ar trebui să contați pe recunoașterea meritelor în muncă, superiorii nu sunt acum la latitudinea dvs. Fiți simplu și acționați concret. Faceți-vă munca care v-a fost încredințată în așa fel, încât în ​​viitor rezultatele acesteia să joace în favoarea dvs. Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă, veți putea găsi o ofertă care să vă satisfacă pe deplin calitățile și talentele.

În viața privată, reprezentanții familiști vor trebui să învețe să se bucure de lucrurile mărunte în această lună, iar nativii liberi ai semnului pot avea multe întâlniri interesante. Cel mai important lucru este să vă luați destinul în propriile mâini și să ieșiți mai mult în lume, întâlniți-vă cu prietenii – reprezentanții sexului opus pur și simplu nu vor putea rezista farmecului dvs.

LEU

Luna decembrie vă va umple de optimism, atitudine veselă față de viață și, de asemenea, de dorința de distracție și de a vă face remarcat. Personalitatea dvs. se poate exprima acum prin activități aventuroase și, eventual, speculative. De exemplu, puteți fi pasionat de jocurile la bursă. La locul de muncă atmosfera de lucru va fi confortabilă. Veți finaliza cu succes proiecte de lungă durată și puteți conta pe o recompensă. Principalul lucru este să nu abandonați cazurile vechi și, dacă le veți face față înainte de vreme, asigurați-vă că vă ajutați colegii. În prima jumătate a lunii, o femeie șefă sau colegă va avea un impact semnificativ asupra carierei dvs., care va contribui la creșterea autorității dvs. în echipă. Or, tocmai de la această femeie veți afla despre un post vacant într-o altă companie pentru care intenționați să încercați. În a doua jumătate a lunii veți acorda o atenție deosebită detaliilor pe care alții le pot uita sau pur și simplu nu le vor acorda atenție. Acest lucru vă va permite să evitați mai multe greșeli grave.

Pe plan personal, veți avea grijă de cei dragi, îi veți ajuta și face tot ce este necesar pentru a păstra pacea și liniștea familiei dvs. Veți arăta că sunteți un partener de încredere și asta va fi suficient pentru a menține o relație strânsă și puternică, cu condiția să nu alunecați în perfecționism și cicăleală. Nativii liberi ai semnului vor avea mai puține șanse pentru o cunoștință fericită în decembrie, deoarece toate gândurile lor vor fi absorbite de muncă și de unele probleme de rutină.

FECIOARĂ

În ultima lună a anului atenția dvs. se va concentra asupra unor probleme legate de casă și familie. În această perioadă, veți dori să fiți cea mai mare parte a timpului în mediul confortabil și sigur obișnuit, fără să încercați prea mult să explorați necunoscutul. S-ar putea chiar să simțiți o anumită nostalgie, mai ales atunci când, din anumite motive, trebuie să fiți departe de casă sau orașul în care ați crescut. La locul de muncă, nu vă lăsați oprit la jumătate de cale, orice proiect trebuie finalizat. Dacă înțelegeți că ceva a mers prost, circumstanțele s-au schimbat, iar beneficiile nu mai sunt garantate, ajustați-vă prompt strategia. Dacă aveți nevoie de ajutor, dați de știre. La mijlocul lunii, sunt posibile dificultăți în întocmirea documentelor, în negociere și comunicare în afaceri. În cazul în care sunteți în căutarea unui job, nu renunțați la ajutorul prietenilor, iar propunerea primită poate fi foarte profitabilă.

Pe plan personal, relațiile nu vor fi ușoare. Lăsați mândria în urmă pentru un timp și spuneți-i partenerului dvs. ce vă deranjează cu adevărat. Dacă nu vi se va răspunde la fel, atunci măcar veți fi ascultat cu mare atenție. Nativii liberi ai semnului, au toate șansele să aibă o cunoștință interesantă, cu condiția să nu cereți totul de la această relație deodată. Bucurați-vă de compania celuilalt, fiți voi înșivă, distrați-vă și ce se va întâmpla după – timpul va spune.

BALANȚĂ

În decembrie, veți fi plin de idei noi și energie pozitivă. Relațiile cu frații, surorile, vecinii și cei din jurul dvs. sunt deosebit de importante în această lună. Multe vor depinde de relația pe care ați avut-o înainte de această perioadă. Este posibil ca în decembrie să duceți o viață socială activă și să faceți deseori scurte călătorii cu mașina. Dezavantajul acestei perioade este că acum va fi dificil să vă concentrați asupra unor lucruri specifice, așa că este mai bine să refuzați deocamdată să îndepliniți sarcini care necesită o atenție sporită. În a doua jumătate a lunii, veți finaliza cu succes proiectele curente și veți începe altele noi. Nu amânați munca, acum este important să lucrați în mod constant, chiar dacă nu la putere maximă. Acest lucru va aduce roade și va deschide perspective neașteptate. Pentru cei care au visat demult la afacerea lor, soarta le va oferi o șansă bună. Veți putea întâlni oameni influenți care vor fi buni consilieri pentru dvs.

În viața privată aveți nevoie de liniște și siguranță, așa că, orice neînțelegeri și conflicte posibile, veți încerca din toate puterile să le remediați rapid. Reprezentanții liberi ai semnului au toate șansele să construiască noi relații cu perspectiva dezvoltării pe termen lung.

SCORPION

E timpul să vă ocupați de finanțe și de o afacere nouă, să căutați noi oportunități și să vă asigurați bunăstarea materială. Interesant este că, în decembrie se dovedește a fi mai important să reflectați asupra acestor lucruri, decât să începeți imediat să faceți ceva. În prima jumătate a lunii veți acorda mai multă atenție unor lucruri care au o valoare materială pronunțată și veți manifesta un simț excelent pentru tot ceea ce vă poate aduce profit. La locul de muncă ar trebui să stați departe de conflicte care pot duce la consecințe imprevizibile. Nu este cel mai bun moment pentru a vă apăra punctul de vedere, mai ales când vine vorba de conducere. A doua jumătate a lunii este favorabilă pentru a planifica începutul unei campanii de publicitate. O veți putea desfășura cu mare succes. Într-un mediu neoficial veți întâlni o persoană, care va avea un impact pozitiv asupra progresului dvs. pe scara carierei. Dacă sunteți șeful unui departament, atunci puteți conta pe un bonus mare și nu uitați să le mulțumiți colegilor pentru munca bine făcută.

Pe plan personal, nativii familiști vor putea să-și organizeze o adevărată vacanță cu familia. Faceți-le o vacanță cu adevărat frumoasă. Reprezentanții liberi ai semnului își vor aminti de foștii parteneri sau ei înșiși vor reaminti de existența lor. Sentimentele vechi pot izbucni cu o vigoare reînnoită și poate începe o relație. Dacă să le începi sau nu, va trebui să decideți singur.

SĂGETĂTOR

În luna decembrie veți acorda mai multă atenție aspectului și stării dvs. fizice. În acest moment, mai mult ca niciodată, vă dați seama de propria importanță și unicitate, așa că veți începe să vă ocupați de chestiuni care vă privesc în mod direct. Veți încerca să vă afirmați, să câștigați respectul celorlalți și să vă consolidați poziția în societate. În prima jumătate a lunii veți formula ușor și rapid idei diferite, și îndată veți găsi soluții la tot felul de probleme. De asemenea, veți fi bucuros să explorați diferite surse pentru a obține informații de bază despre tot cu ce trebuie să vă confruntați. În a doua jumătate a lunii, datorită intelectului dvs., puteți obține un venit bun sau veți face niște oferte generoase care vă vor aduce profit în viitorul apropiat. Cei care doresc să fie promovați, vor trebui să dezvolte o tactică potrivită și să încerce să fie de acord cu tot ceea ce le spune managerul și nu divulgați colegilor planurile dvs. dacă nu vreți să fiți sortit eșecului.

Pe plan personal începe o nouă etapă favorabilă în relația cu partenerul dvs. Cel mai bine este să ascundeți viața personală de cei din jur. În a doua jumătate a lunii, veți dori să petreceți mai mult timp în liniște, alături de persoana dragă. Nativii singuri ai semnului ar trebui să fie mai selectivi în relații. Probabil că sunt mulți care vă dau semne de atenție, dar le ignorați în favoarea celor care nu le pasă de dvs. Iubiți-vă pe voi înșivă și lăsați loc unei relații sănătoase.

CAPRICORN

Vine un moment când vreți doar să vă relaxați, să petreceți timpul doar cu sine. Poate că veți prefera să mergeți la țară cu familia sau veți reduce activitatea profesională și socială și să „intrați în umbră”. În decembrie veți finaliza și perfecționa proiecte care trebuie terminate, dar să începeți altele noi, evident, nu merită. Posibil că veți avea de-a face cu un mister care vă chinuie de mai mult timp. La începutul lunii, vă puteți aștepta la unele întârzieri în afaceri sau dificultăți în comunicarea cu oamenii din jurul dvs., cu partenerii de afaceri. Dacă doriți să începeți o campanie de publicitate, mai bine amânați-o pentru a doua jumătate a lunii, când situația se va schimba dramatic. În această perioadă, veți fi plin de energie, vesel, optimist și hotărât să câștigați. Pe plan personal, trebuie să îmbunătățiți partea intimă a relației cu persoana iubită. Dacă nu ați acordat o atenție deosebită acestui lucru înainte, acum este momentul. Găsiți timp pentru a rămâne împreună. Nativii liberi ai semnului vor primi o propunere de a relua relațiile cu foștii parteneri și veți avea o puternică nostalgie pentru trecut. Dacă merită să-i oferiți fostei iubiri o nouă șansă – fiecare trebuie să decidă singur.

VĂRSĂTOR

Ultima lună a anului vă va concentra atenția asupra prieteniei sau a muncii în echipe. Astfel că cele mai de succes se vor dovedi proiectele și colaborările colective, în timp ce activitățile individuale vor trece temporar în plan secund. În prima jumătate a lunii regândiți-vă așteptările și evaluați-vă obiectivele. Poate că au nevoie de unele ajustări. Dacă este necesar, cereți sfatul prietenilor apropiați. În a doua jumătate a lunii, aveți șansa să faceți noi contacte utile de afaceri. În același timp, veți primi câteva informații importante care necesită un răspuns. Nu faceți niciun pas până nu sunteți sigur că aceste informații sunt corecte. Altfel, riscați să deveniți ostatic al unei decizii luate în grabă. Încercați să fiți atenți când cumpărați lucruri scumpe și imobile. În viața privată, reprezentanții familiști ai semnului trebuie să facă schimbări pozitive în relațiile lor. Discutați cu jumătatea dvs. despre dificultățile și diferențele pe care le aveți și schițați modalități pentru a le depăși. Nativii liberi pot întâlni o persoană care va corespunde idealului său în orice. De fapt, alesul dvs. se poate dovedi a fi un manipulator experimentat, așa că acordați-vă timp să priviți mai atent.

PEȘTI

În luna decembrie va trebui să vă concentrați asupra modului în care progresează cariera dvs., sau poziția pe care o ocupați în societate, precum și a reputației pe care ați câștigat-o. Acesta din urmă poate fi deosebit de important acum. Gândiți-vă la ce v-ați dori să obțineți pe termen lung, poate că ar trebui să faceți niște schimbări în viață, o corecție în conformitate cu intențiile dvs. În această perioadă, puteți face acest lucru fără prea mult efort. Prin urmare, în decembrie puteți obține o funcție mai înaltă sau o creștere bună a salariului. În a doua jumătate a lunii, vă pot veni în minte câteva idei interesante. Posibil că veți dori să le împărtășiți cu prietenii sau partenerii de afaceri. Luna decembrie este oportună pentru a începe o afacere comună, căuta un investitor sau noi parteneri. Pe plan personal, nativii familiști vor simți că există o criză în relația cu partenerul. Încercați să descoperiți problema și să o eliminați înainte de sărbătorile de Anul Nou. În caz contrar, consecințele neînțelegerii reciproce vor da de știre mult timp. Reprezentanții liberi ai semnului ar trebui să privească mai atent prietenii. Este foarte posibil ca printre ei să existe o persoană față de care veți experimenta nu numai sentimente prietenoase, ci și ceva mai mult. Dacă doriți o poveste de dragoste cu el, luați inițiativa în propriile mâini.

Autor: Sergiu Iordachi, astrolog