Lucrările de reconstrucție a havuzului din preajma parcului „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica al Capitalei au fost finalizate, anunță Primăria Chișinău. Fântâna arteziană multicoloră, care a costat bugetul municipal 5,6 milioane de lei, se află la intrarea în parc dintre bulevardul Decebal, notează AGORA.md.

Reconstrucția fântânii arteziene este parte a Proiectului de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor”. După renovare, noul obiectiv a devenit unul pietonal. Conform proiectului elaborat, oamenii se vor putea plimba/distra printre jeturile de apă, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ.

De asemenea, au fost desfășurate lucrări de reamenajare a zonei aferente fântânii arteziene. S-a instalat iluminatul nocturn, mobilierul urban și un teren de joacă pentru copii, prevăzut în nemijlocita apropiere a obiectivului. Tot aici, au fost reabilitate zonele verzi din preajmă și terenul adiacent, s-au renovat căile de acces spre havuz, precum și infrastructura specială pentru căruțuri și persoane care se deplasează în scaun rulant.

Lucrările de reconstrucție a fântânii arteziene au început în martie 2019, iar inaugurarea obiectivului este planificată pentru data de 25 august 2019, ora 20:00, anunță municipalitatea.

Sursa: AGORA