Guvernul Australiei a anulat miercuri viza de intrare a tenismenului Novak Djokovic. Acesta urmează sa fie deportat. Djokovic se afla de câteva ore pe aeroportul din Melbourne, unde nu a fost lăsat să intre în Australia pentru a participa la turneul de tenis din cauza unor proceduri legate de vaccinarea anti-COVID, transmite digi24

Djokovic urma să joace la Australian Open, după ce a fost scutit de regulile de vaccinare, însă echipa sa nu a solicitat o viză care să permită scutiri medicale pentru nevaccinare.

Toți jucătorii și personalul de la turneu trebuie să fie vaccinați sau să aibă o scutire acordată de un grup de experți independenți.

Djokovic a sosit miercuri pe aeroportul Tullamarine din Melbourne și așteaptă de ore bune o decizie. El nu a spus public dacă este vaccinat sau nu, dar anul trecut a declarat că se „împotrivește vaccinării”.

Tatăl lui Novak Djokovic: „Îl țin captiv. Dacă nu este eliberat în curând, ne vom lupta pentru libertatea lui pe străzi”

Jucătorul este de ore bune într-o cameră din aeroport și încă nu se știe dacă i se va permite intrarea în țară.

L-au ținut captiv timp de cinci ore. Aceasta este o luptă pentru lumea libertariană. Nu este doar o luptă pentru Novak, ci pentru toată lumea. Dacă nu este eliberat în curând, ne vom lupta pentru libertatea lui pe străzi”, a declarat Srdjan Djokovic, tatăl lui Nole.

Anterior, prim-ministrul Australiei a declarat că lui Djokovic i se va refuza intrarea în țară dacă nu va furniza dovezi că nu poate fi vaccinat din motive medicale.

Djokovic a fost apoi dus la un hotel de detenție guvernamental. Avocații săi au lansat un recurs urgent în instanță. Acesta va fi judecat joi, 6 ianuarie 2022.

Premierul australian Scott Morrison a declarat că nu se încearcă statuarea unui exemplu, dar nimeni nu este mai presus de legile țării. El a recunoscut însă că declarațiile „anti-vacciniste” ale jucătorului sârb au atras atenția autorităților.

Sursa: digi24

Distribuie articolul: