Prim-ministrul Dorin Recean a participat la Forumul  Asociației Liderilor din domeniul serviciilor pentru afaceri, desfășurat, în premieră, în țara noastră. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Agenția de Investiții, cu sprijinul financiar al guvernelor Germaniei și Elveției, a reunit specialiști locali și internaționali din domeniu și reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale, care au vorbit despre perspectivele sectorului serviciilor de afaceri din țara noastră.

În discursul său, șeful Executivului a menționat rolul serviciilor de afaceri pentru companii și organizații, menționând că acest domeniu oferă numeroase oportunități și creează noi locuri de muncă. Potrivit premierului, Guvernul va continua să sprijine dezvoltarea sectorului și să creeze noi posibilități pentru a integra diaspora în procesul de atragere a investițiilor.

„Ca Guvern, suntem angajați în aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Sectorul serviciilor de afaceri din țara noastră are un potențial imens și putem să-l valorificăm în beneficiul economiei naționale. Să explorăm modul în care sectorul serviciilor de afaceri poate alinia obiectivele și operațiunile sale cu standardele și cerințele europene. Vom crea și oportunități pentru diasporă, iar, datorită digitalizării platformelor guvernamentale, cetățenii noștri plecați peste hotare se vor putea încadra în câmpul muncii oriunde s-ar afla și vor putea contribui astfel la dezvoltarea țării noastre”, a spus premierul Dorin Recean.

Sectorul serviciilor pentru afaceri include servicii de contabilitate și finanțe, consultanță, marketing digital și publicitate, precum și servicii juridice. În anul 2022, sectorul a oferit circa 3 mii de locuri de muncă.

Distribuie articolul: