Cunoscutul om de televiziune Gutiera Prodan, producătoare Programe Matinale la TV Moldova 1, cea care de câțiva ani și-a descoperit talentul pentru pictură, a sărbătorit ieri, alături de prieteni și apropiați, 50 de ani de la naștere. Artistul Plastic Gutiera Prodan a vernisat o expoziție cu cele mai recente lucrări ale sale și a fost felicitată înclusiv de participanții din diferite țări la concursul „Două Inimi Gemene”, care i-au cântat jurnalistei.

Gutiera Prodan și-a adunat toți prietenii, colegii de breaslă și admiratorii creației sale la Biblioteca Națională, acolo unde fiecare a putut să o felicite și să îi dorească multă inspirație pentru anii ce vin. Emoționată și inundată de flori, producătorul TV și pictorița a declarat de la microfon:

„Sunt extrem de fericită să vă am pe toți astăzi alături de mine și să vă pot împărți din frumusețea creațiilor mele. Vreau să vă mărturisesc că toți banii pe care îi voi aduna din tablourile vândute în Moldova, vor merge într-un fond special pentru crearea unui „Parc al Păcii” la raza Chișinăului. Primele deja au fost vândute, așa că abia aștept să am rezultate concrete cu care să vă bucur. În lume există doar 4 Parcuri ale Păcii, următorul aș vrea să fie inaugurat în apropierea Chișinăului”.

Câțiva dintre invitații Gutierei Prodan au ținut să ne spună și nouă ce îi leagă de jurnalistă și ce îi doresc în această frumoasă zi:

Mariana Mihăilă, interpretă: 

„Am cunoscut-o pe doamna Gutiera cam 9 ani în urmă, când am participat la Festivalul „Două Inimi Gemene”. Am fost invitată atunci în emisiunea dumneaei, pe care o și prezenta. Din prima clipă am înțeles că este un suflet cald, o persoană foarte inteligentă, care seamănă cumva cu mama mea. A continuat o colaborare foarte frumoasă în diverse spectacole, emisiuni televizate, încât am ajuns să fim prietene, iar de ceva timp, chiar colege de televiziune. Pe atunci nici nu visam la asta…

Vreau să îi doresc sănătate multă, inspirație, creativitate, pentru că mai nou am descoperit-o și ca pictor. Mă mândresc că am în casă una dintre picturile ei, în culori foarte pastelate, pe care ne-a dăruit-o la nunta noastră. Să fie fericită și împlinită atât pe plan personal cât și profesional, noi îi promitem să fim alături întotdeauna!”

Dumitru Alexei, coleg la „Bună Dimineața”:

„Am cunoscut-o inițial de la ecran, ca apoi să vin, cu 8 ani în urmă, în această redacție și să o cunosc și personal. Este primul meu post de muncă, iar doamna Gutiera are atâta căldură în suflet încât niciodată nu m-am gândit să plec. Asta se întâmplă anume grație oamenilor ca și Gutiera Prodan. Este o persoană deosebită, care știe să trăiască frumos și intens clipa… Spunea cineva pe aici că e vorma despre 50 de ani, eu nu pot să cred, asta deoarece este foarte activă permanent… nu are timp să numere anii. O femeie cu o vivacitate de invidiat, la mulți ani și multă poftă de viață, să ne întâlnim la un asemenea eveniemnt și peste 50 de ani”.

Eugenia Marin, directorul Festivalului „Două Inimi Gemene”:

„Îi admirăm mereu zâmbetul pe care știe să îl dăruiască tutror deopotrivă, de lângă ea, dar și din fața ecranelor și pofta de viață. E omul care transmite și prin sticlă multă voie bună, un cuvânt frumos și multă omenie. Ne rugăm la Dumnezeu să fii sănătoasă, și să știi că noi întotdeauna, nu doar la bine, ci și la greu, îți vom fi alături, pentru că în viață se întâmplă multe. Să ne trăiești, să fii mereu așa cum te știm noi, să îți realizezi visul cu acel parc al Păcii”, să te bucure copiii mereu și să fie alături de tine. Participanții de la „Două Inimi Gemene” au venit pentru tine aici, asta e un semn de mare respect pentru tine omul, producătorul, pictorul și organizatorul Gutiera Prodan”.

Gheorgeh Bîlici, epigramist:

„Doamnei Gutiera Prodam la 50 de ani: „Fată veselă, cu bani/ Și frumoasă, deci nu slută/ Sănătate, la mulți ani/ Să trăiești pân’la o sută” – asta i-am spus eu doamnei pictorițe și producător TV. Am avut de-a lungul anilor multe colaborări cu emisiunea „Bună Dimineața” și Festivalul pe care îl organizez – „Donici, cuib de înțelepciune”. pe de altă parte, doamna Gutiera este un om foarte sociabil, în cadru televiziunii, dar și la petreceri private. Pot să vă mai spun, la adresa doamnelor. în general, încă o epigramă, pe care am dedicat-o soției: „A înțeles iubita mea/ Apreciind cu mintea trează/ Că-mi dau și viața pentru ea/ Și de atunci mi-o tot scurtează”.

Cristina Postolachi, fiica:

„Îi doresc mamei mele multă sănătate și fericire, ca să aibă multă grijă de noi și în continuare. Eu și fratele meu îi dorim nepoți, în primul rând frate-meu, că e mai mare. Trebuie să vă spun că nu am văzut om mai talentat ca maică-mea, v-o jur: televiziune, pictură, cântec, organizare de echipă, management, scriere… Eu am învățat de la ea în primul rând televiziunea – crescând pe holurile Moldova 1, deci am fost cumva privilegiată, dar și muuulte secrete feminine, lucru pentru care îi mulțumesc enorm de mult.”

Oxana Crăciun, interpretă de muzică populară:

„Am cunoscut-o și eu pe doamna Prodan așa ca mulți interpreți. primul interviu în calitate de interpretă l-am acordat la Bună Dimineața chiar Doamnei Gutiera. Am urări doar de bine… la jumătate de secol, să aibă multă sănătate, să se realizeze, să fie împlinită în tot ceea ce face, iar zâmbetul molipsitor să nu îi dispară niciodată de pe față.”

Daniela Babici, prezentatoare „Bună Dimineața”:

„Am cunoscut-o pe 15 iunie 2013, când am venit la casting pentru „Bună Dimineața”. O știam de la ecran, însă abia atunci am avut ocazia să o cunosc în toată virtutea sa de om cu literă mare. Mă bucur foarte mult că am avut ocazia să cunosc așa oameni și să lucrez cot la cot cu ei, chiar ai de la cine învăța. Îi doresc să se autorealizeze din toate punctele de vedere, să fie împlinită și fericită în toate, și să fie în continuare un mentor la fel de bun pentru întreaga noastră echipă, și pentru toată lumea care știe ce înseamnă arta frumosului.”

Foto: Facebook.com/GutieraProdan