Chiar și nutriționiștii cei mai respectați sunt de acord că viața este prea scurtă ca să o trăiești fără mici gustări dulci. Este o încântare să savurezi fiecare mușcătură de ciocolată neagră, fiecare linguriță de înghețată. Însă, o oră mai tarziu, te vei confrunta cu efectele fluctuației nivelului glicemiei. În plus, nici nu este greu să găsești gustări dulci și simple, care nu-ți ridică glicemia, scrie andreearaicu.ro

Îți poți satisface pofta de ceva dulce fără să provoci o criză glicemică: poți combina un ingredient bogat în zaharuri cu un alt ingredient care conține grăsimi sănătoase sau fibre. Acest lucru va încetini absorbția zaharului și va împiedica creșterea nivelului acestuia în sânge.

Mai jos vă propunem câteva gustări dulci și simple, care nu-ți ridică glicemia.

Ciocolată neagră și unt de migdale

Această variantă este versiunea îmbunătățită a gustărilor pe bază de unt de arahide și ciocolată. Dacă folosești ciocolata neagră cu peste 85% cacao, poți obține o gustare dulce, simplă și care nu-ți va ridica brusc nivelul glicemiei și nu te va îngrășa.

Fructe de pădure cu frișcă sau smântână

Este o rețetă rapidă și foarte bună. Ca să obții un desert cu adevărat delicios, folosește fructe congelate și mixează-le împreună cu smântâna. Vei obține un sorbet foarte bun.

Budinca din semințe de chia

Amestecă 120 ml de lapte de migdale neîndulcit cu o jumătate de linguriță de extract de vanilie. Apoi adaugă 3 linguri de semințe de chia și dă-o la frigider pentru 8 ore, pentru ca semințele să absoarbă laptele și să se transforme într-o budincă. După ce este gata, servește-o cu topping de afine.

Floricele cu caramel făcute în casă

Un desert dulce și sărat? Floricelele de porumb reprezintă o sursă de alimentație integrală, iar o porție de floricele are un aport de 70% din necesarul zilnic de fibre. Acestea au un indice glicemic scăzut, iar fibrele încetinesc absorbția zahărului din caramel. În loc de caramel poți folosi ciocolata neagră.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: