Aceste inele sunt numai bune în calitate de aperitiv sau de garnitură alături de un burger, de un pește la grătar ș.a. Pentru mulți sunt numai bune alături de o bere rece, privind un meci sau un film cu prietenii. Inelele de ceapă sunt super crocante, dulcii și nu veți putea să vă opriți din ronțăit. Nu vă rămâne decât să le pregătiți și să ronțăiți cu plăcere.

img_9389siteIngrediente:
2 cepe medii spre mari (circa 450-500 gr.)
400 – 500 ml. – ulei de floarea soarelui
200 gr. – făină albă + 50 gr.
250 gr. – lapte de vaci
150 gr. – frimituri de pâine
1 ou
1 linguriță – fulgi de ardei dulci
1 linguriță rasă – praf de copt
1 linguriță rasă – sare + încă puțin
Piper negru

Mod de preparare:

1.Pune într-un bol încăpător făina, praful de copt, o linguriță de sare, fulgii de ardei, laptele, oul și mixează totul împreună până primești o compoziție fără cocolașe.
2.Taie cepele rondele de circa 0,5 cm și desfă inelele din ceapă.
3.Pune pe o farfurie firimiturile de pâine și adaugă puțină sare, după care amestecă. Pune pe alt platou circa 50 de grame de făină.
4.Ia câte un ineluș de ceapă și trece-l prin puțină făină, după care pune-l în compoziția pregătită mai devreme și scurge excesul de aluat, la sfârșit trece-l prin firimiturile de pâine, în așa fel încât să-l astupi pe toată suprafața. Fă același lucru până termini toată ceapa (dacă dorești poți prăji doar inelele de dimensiuni mari și medii, cele mici să le folosești la pregătirea altor bucate).
5.Toarnă uleiul într-o cratiță sau într-o tigaie, pune vasul la foc și lasă uleiul să se încingă. Bagă în ulei coada de lemn a unei linguri, pentru a ști când uleiul este numai bun pentru prăjit, dacă în împrejurul cozii se formează bubulele, atunci e timpul să prăjești inele.
6.Pune câte 3-4 sau 5 inele dintr-o dată (în dependență de mărimea vasului) rumenește-le la foc mic spre mediu circa 3-4 minute pe fiecare parte sau până ce obțin o culoare auriu cafenie.
7.Scoate inelele pe o farfurie acoperită cu șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
8.Servește inelele de ceapă cu ketchup, muștar, alături de un burger, pește la grătar sau cu orice alceva dorești. Poftă bună!

Mai multe rețete delicioase găsiți pe Valeriesfood.com