În urma scandalului și a grevei de la Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile, Ministerul Sănătății a venit cu un răspuns:„„Nu suntem o țară bogată să ne permitem asemenea lux – să activeze un spital ca Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile cu un volum de 40%. Pentru aceasta plătesc cetățenii”


Nu se închide niciun spital. Se comasează sub un management comun deoarece au același specific – maladii contagioase, ambele sunt terțiare și activează cu o capacitatea joasă din punct de vedere economico-financiar. Nu suntem o țară bogată să ne permitem asemenea lux – să activeze un spital ca Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile cu un volum de 40%. Pentru aceasta plătesc cetățenii”, a declarat pentru UNIMEDIA reprezentanta Ministerului Sănătății, Corina Gamurari.

Colectivul Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile a decis, în urma unei Adunări Generale, să declare grevă generală și să inițieze acțiuni de nesupunere civică. Potrivit unui comunicat al instituției, această hotărâre a fost luată în urma unui vot unanim al colaboratorilor. Măsura vine în contextul în care Ministerul Sănătății nu renunță la intenția de a lichida spitalul prin fuziunea cu Spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, începând cu 1 ianuarie 2024.

Distribuie articolul: