Dacă te regăsești printre gospodinele care nu au vopsit ouăle în Joia Mare, ci preferă să o facă în această sâmbătă, atunci noi îți venim în ajutor și îți spunem ce greșeli să eviți în timpul procesului. Să fierbi ouă nu e deloc greu, dar trebuie să ții cont de mai multe reguli dacă vrei că totul să îți iasă perfect. Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le faci atunci când înroșești ouăle pentru Paște, scrie wowbiz.ro.

Află rețeta Liliei Ojovan a vopsirii ouălor folosind ingrediente naturale!

1. Pui la fiert prea multe ouă.

E o greșeală mare să pui în oală ouă în mai multe straturi. Alege un vas încăpător și așază ouăle într-un singur strat, fără să le înghesui unele peste altele.

2. Folosești ouă proaspete.

Cu cât sunt mai proaspete, cu atât ouăle se decojesc mai greu după ce le fierbi. Atenție! Asta nu înseamnă că trebuie să fierbi ouă vechi! Că să poată fi decojite ușor, fără a fi nevoie să sacrifici albusul, care va ajunge la gunoi odată cu cojile, după ce scoți ouăle din apă în care au fiert, le poți pune într-un vas cu cuburi de gheață. Astfel, vei opri și procesul termic, nepermițându-le să se gătească mai mult decât vrei, iar ouăle se vor curața mai ușor.

Citește și: Ouăle pascale – consum neLIMITAT? Sfatul medicului nutriționist, Maria-Victoria Racu

3. Vopsești nu doar ouăle, ci și toată bucătăria.

Cum vopsești ouă de Paște. Indiferent de marca folosită, vopseaua de ouă pătează! Dacă nu vrei incidente, pregătește blatul de lucru înainte să te apuci de treaba. Altfel riști să vopsești nu doar ouăle, ci chiar toată bucătăria. Acoperă masa cu o față de masă mai veche sau cu foi de ziare sau reviste mai vechi. Astfel te vei putea concentra pe vopsirea ouălor, nu vei fi preocupată să eviți patarea obiectelor din jurul tău.

4. Nu folosești oțet.

Pentru ouă de Paște vopsite fără cusur e nevoie să folosești și o linguriță de oțet. Ajută ca vopseaua să se prindă mai bine pe coaja ouălor. În plus, oțetul te ajută să obții culori mai vii atunci când înrosești ouă pentru masa de Paște.

5. Faci fel și fel de experimente.

Dacă te gândești să combini culori sau să încerci variante nemaiîntâlnite până acum, cel mai bine ar fi să te ferești să o faci. Aproape de fiecare dată astfel de intenții vor da greș. Nu te apuca să faci combinații de culori doar pentru că vrei să fii unică și originală, cel mai probabil nuanțele obținute nu vor fi cele mai fericite sau inspirate. Ține minte că mai simplu e mai bine și mai de efect.

Sursa: wowbiz

Vezi și: Implică-ți copiii în pregătirile de Paști. Câteva idei ingenioase de ouă decorative (Foto)

Distribuie articolul: