Îngrijirea feței are o importanță maximă în rutina zilnică. Pentru a avea un ten sănătos, optăm pentru diverse produse și proceduri, doar că uneori întrecem măsura și fără să ne dăm seama, dăunăm tenului. Vezi câteva recomandări pentru a evita situațiile neplăcute. 

Exfolierea pielii în exces

Ai senzația că ai putea înlătura toate punctele negre de pe față și utilizezi scrub-ul tot mai des? Greșit! Utilizarea frecventă a scrub-ului și a peeling-ului dăunează asupra stratului exterior al pielii și provoacă iritații. Toate trebuie utilizate cu limită, ca să nu provocăm daune și mai mari.

Utilizarea tonerului pentru curățare

Să începem de la faptul că un toner nu este tocmai pentru curățirea pielii. El are rolul de a stabili echilibrul Ph, înainte de a aplica crema hidratantă. De asemenea trebuie de cunoscut că, tonerul poate fi evitat dacă soluția pentru curățire nu este agresivă cu pielea.

Foto: UnsplashG

Aplicarea machiajului exact după exfoliere

Tenul are nevoie de câteva minute pentru calmare. Pentru început, după exfoliere, lăsați tenul pentru câteva minute apoi aplicați crema hidrantantă. Următoarea etapă este aplicarea machiajului. După ce aplicați crema, de asemenea trebuie să așteptați circa 10 minute.

Utilizarea patch-urilor și măștilor simultan

Greșeala este că atunci când spălați masca de pe față, spălați și serumul care s-a îmbibat în piele după patchuri. Deși, de obicei, acest serum trebuie acoperit cu o cremă hidratantă, pentru a obține efectul maxim.

Foto: Unsplash

Purtarea măștii până aceasta se usucă

O mască hidratantă, de materie, se ține de obicei 15-20 de minute, nu mai mult. Unele fete din contra, o țin pe față până aceasta se usucă, considerând că efectul va fi mai bun. Din contra, componentele oferite de mască se usucă, iar pielea de asemenea se supune aceluiași risc. Efectul va fi egal cu 0, uneori chiar mai rău.

Aplicarea produselor cu dozatorul direct pe față

Adevărat, această metodă e mai efectivă și mai reușită. Doar că! Nu este deloc igienică, deoarece astfel pătrund mai multe bacterii pe fața noastră, iar ca urmare pot apărea diverse probleme.

Foto: Unsplash

Lupta simultană cu mai multe probleme

Nu ar trebui să combinați o duzină de produse într-o singură procedură de îngrijire și să le aplicați una peste alta în straturi – acest lucru nu funcționează așa. Începeți cu elementele esențiale, apoi introduceți încet și intermitent alte produse în îngrijirea zilnică.

Nerespectarea cantității în utilizare

Folosiți prea mult sau prea puțin produs. Niciuna din variante nu este recomandabilă: în primul caz, puteți înfunda porii sau  puteți provoca apariția iritației, iar în al doilea pur și simplu nu lăsați produsul să-și facă efectul asupra pielii.

Foto: Unsplash