Conform medicilor ginecologi, părul pubian este benefic organismului nostru. Acesta îndeplinește mai multe roluri, printre care și crearea unei bariere protectoare împotriva bacteriilor și a virusurilor. În același timp, femeile își doresc să scape de părul din zona intimă în special din motive estetice. Cât de corect procedăm oare și care este cea mai bună metodă de epilare? 

În ciuda acestor lucruri, 96% dintre femei se epilează în această zonă. Deși rasul te scutește de multe bătăi de cap și de durere, se pare că această metodă este cea mai nepotrivită dintre toate.

Este timpul să renunți la lama de ras, dacă nu vrei să te confrunți cu probleme grave de sănătate, avertizează medicii.

Epilarea părului pubian irită și inflamează foliculii de păr, lăsând în urmă răni deschise. Folosirea constantă a aparatului de ras duce la apariția dureroaselor fire de păr crescute sub piele.

O greșeală mare, pe care o fac multe femei, este să folosești aceeași lamă de ras pentru mai multe zone. În acest fel, contribui la răspândirea bacteriilor.

Indiferent de metoda de epilare aleasă, fii atentă la efectele pe care aceasta le are asupra pielii. Dacă tegumentul se înroșește, te ustură sau simți un anumit disconfort, aplică o cremă hidratantă de calitate. Totodată, alege lenjerie intimă din bumbac și evită materialele sintetice.

Dacă epilarea în această zonă îți provoacă disconfort sau o durere prea mare, lasă lucrurile așa cum sunt.

Sursă: mirror.co.uk