Viteza de gândire este unul dintre principalii indicatori ai succesului. Genius Academy, numită și fabrica de inteligență din Moldova, îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile intelectuale, prin metoda Soroban și aritmetica mintală. Cele șapte centre ale academiei au fost deschise de Dana Amaftioaie, o tânără de 25 de ani din Drochia, după ce a aplicat la multiple granturi și proiecte europene. 

Tehnica de calcul Soroban reprezintă o metodă prin care japonezii își ajută copiii să-și îmbunătățească concentrarea și răbdarea, grav afectate de tehnologie, dar și să-și atingă potențialul intelectual și creativ. În prima fază, copiii efectuează calcule aritmetice pe un abac japonez, numit Soroban, iar ulterior, doar proiectează imaginea acestuia în fața ochilor, efectuând calcule mintale cu numere mari, într-un timp foarte scurt.

Unul dintre copii care frecventează cursurile Genius Academy este Mihai. El spune că lecțiile de aritmetică mintală îl ajută să fie mai organizat și concentrat.

 „Odată am fost cu tata la magazin și vânzătoarea a calculat greșit, dar eu am spus corect. Tata nici nu a observat”, menționează Mihai.  

Tehnica de calcul japoneză este și pe placul lui Cosmin, care se mândrește cu rezultatele sale.

 „Această metodă m-a ajutat sa fiu mai ager, mai creativ și mai atent. Tot ce trebuie sa faci este să exersezi zilnic câte 10 minute și să crezi cu tărie că de la un simplu copil vei ajunge un mare geniu”, declară Cosmin. 

Datorită cursurilor practice, în doar câteva săptămâni, copii reușesc să calculeze imaginar în timp ce vorbesc. Procesul de învățare la Genius Academy implică cele mai inovative și eficiente practici din lume. Pe lângă calcule mintale, aici copii însușesc și tehnici de citire și de memorare rapidă. 

 „Metodele pe care le aplicăm le îmbogățesc copiilor considerabil memoria, imaginația, concentrarea, atenția și gândirea analitică. Copilul obține ușor rezultate remarcabile, chiar după câteva lecții, iar simpatia pentru matematică crește odată cu încrederea în forțele proprii. Scopul de bază al cursului este de a dezvolta un copil cu abilități contemporane”, spune fondatoarea Genius Academy, Dana Amaftioae. 

Academia Geniilor pentru copii are scopul de a educa super abilități. Până acum, antreprenoarea a reușit să inaugureze șapte centre de dezvoltare a inteligenței în șapte localități. Primul a fost înființat la Drochia acum trei ani.

 „Ulterior am deschis câte un centru Genius Academy la Soroca, în satul Talmaza din Ștefan Vodă, la Chișinău (în sectoarele Centru și Ciocana), la Bălți și Dondușeni. Cel mai mare centru se află la Brașov, în România. Urmează să mai inaugurăm un centru în sectorul Buiucani al capitalei”, subliniază fondatoarea. 

Pentru a-și lansa și a dezvolta afacerea, Dana a accesat mai multe granturi europene.

 „Am început cu un buget modest de până la cinci mii euro, dar cu multă dorință și pasiune. Ulterior am obținut un grant de peste 2000 de euro din partea Fondului Inovațional de Antreprenoriat pentru Tinerii din Drochia și Bălți”. A urmat proiectul Femei în Afaceri, etc..  Încercam să aplic unde vedeam finanțări și, practic, la toate mi s-au deschis ușile. Am prins la curaj. Îmi doream să fac și mai bine, și mai mult”, povestește întreprinzătoarea. 

Visele Danei nu se opresc aici. Acum, antreprenoarea depune eforturi pentru digitalizarea afacerii și a procesului de instruire. Și de această dată beneficiază de suportul Uniunii Europene.

„Vrem foarte mult să trecem la un alt nivel în educație. Viața alertă în care trăim ne impune să ne adaptăm în permanență. Ceea ce învățăm la curs trebuie să aplicăm în practică. Trebuie să fim concentrați, atenți, responsabili, punctuali și disciplinați. Disciplina și puterea de concentrare sunt  căile spre succes”, punctează Dana Amaftioaie. 

Antreprenoarea a reușit, într-un timp scurt, să le ofere copiilor din diverse regiuni ale țării, șansa de a dobândi super puteri, pentru a crea o lume mai bună.

Acest material este produs în cadrul Campaniei „Descoperă Echipa Europa”, realizată cu suportul financiar al Uniunii Europene de către proiectul „Comunicare strategică și suport pentru mass-media în Republica Moldova”. Conținutul acestuia reprezintă responsabilitatea exclusivă a proiectului și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.

Distribuie articolul: