Ministerul Sănătății a elaborat un Ghid pentru părinți  în contextul pandemiei COVID-19 și a revenirii copiilor la studii. Documentul are ca scop oferirea răspunsurilor clare pentru părinți și reprezentanții legali ai copiilor la cele mai frecvente întrebări privind reluarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ din țară. 

Ghidul conține informații utile privind prevenirea infecției cu virusul COVID-19, acțiunile de răspuns în caz de apariție a semnelor de boală a unui membru al familiei, modelele de desfășurare a procesului educațional, reguli privind reluarea activității școlilor, rutina zilei – înainte și după lecții, siguranța online, starea psiho-emoțională a copilului în timpul și în afara școlii etc.

Documentul va fi expediat electronic în adresa tuturor instituțiilor de învățământ din țară.

Ghidul poate fi citit aici.

Ghidul a fost elaborat și aprobat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, UNICEF Moldova, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în Republica Moldova și Organizația Mondială a Sănătății în Moldova.

Sursa: AGORA